Bulgaristan

Bulgaristan -Şumnuda Kayseri şöleni


KAYSERİ (A.A) - İvo Radoykov - Bulgaristan Türlerinin yoğun olarak yaşadığı ülkenin kuzeydoğusundaki Şumnu şehrinde düzenlenen şölende Kayseri bölgesinin kültürü tanıtıldı.
     Şumnuda faaliyet gösteren "Biz" Derneğinin Başkanı Menent Şükrievanın himayesinde düzenlenen şenlik, Rusçuk, Razgrad, Dobruç ve Varnadan soydaş kültür derneklerin yardımı ile yapıldı.
     Şenlik programı kapsamımda Bulgaristanın dört bir yanından gelen 17 saz sanatçısı Kayseri türkülerini seslendirdi.
     Kayseri bölgesini tanıtan belgeselin yayınlandığı etkinlik, Kayseri pastırması, mantı ve diğer yemek çeşitlerinin sunumu ile devam etti.
     Şumnuda Koca Yusufun heykelini yapan, derneğin Yönetim Kurulu Yönetim Üyesi Behçet Danacı, öğrencisi Sadife Çauş ile birlikte ebru sanatının tekniklerini tanıttı.
     "Biz" Derneği Genel Başkanı Menent Şükrieva, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dostluk sınır tanımaz, ilkesi ile yola çıkarak, Şumnu halkımıza Kayseri yöresinin geleneklerini, oyunlarını, türkülerini, yemeklerini, kısacası zengin kültürünü tanıtmaya çalıştık" dedi.
     Şölene katılan Türkiyenin Burgaz Başkonsolosu Cem Ulusoy da AAya yaptığı açıklamada, "Bu tür faaliyetleri, iki ülke arasında yakınlaşmanın artırılması, varsa önyargıların aşılmasına katkı sağlaması bakımından çok çok önemsiyoruz" diye konuştu.
     Etkinlik kapsamında ortaklaşa çalışan Ruse, Razgrad, Dobriç, Varna ve Şumenden Türk dernekleri başkanları ve temsilcileri, Türkiyeden katılan misafirlerle birlikte Tombul Camisi ve Koca Yusuf heykelini ziyaret ettiler.
    
     Yayıncı: Göksel Sözer

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER