Burdura Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreni

Burdura Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreni -TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu: -Her yıl 750 bin gence iş bulmak zorundayız. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyon. Nasıl bulacağız- Girişimci sayımızı artırarak iş bulacağız (Fotoğr


BURDUR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Her yıl 750 bin gence iş bulmak zorundayız. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyon. Nasıl bulacağız- Girişimci sayımızı artırarak iş bulacağız dedi.
     TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Burdur Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen Burdura Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreninde yaptığı konuşmada, Burdurda 2023 toplantıları düzenlendiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, 2023te Türkiyenin, dünyanın en zengin 10 ülkesi arasına girme hedefini hatırlattı.
     Bu kapsamda kadın ve genç girişimcilerin unutulmaması gerektiğini belirten Hisarcıklıoğlu, zengin olmanın tek yolunun girişimcilikten geçtiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, kadın ve gençlerin girişimci olması için 81 ilde kadın ve genç girişimciler kurulları kurduklarını anlattı.
     Hisarcıklıoğlu, Türkiye nüfusunun yarısının kadın olduğunu, buna karşın kadınların toplam girişimciler arasındaki yerinin yüzde 6 olduğuna işaret etti.
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Hepimiz Müslüman olarak Peygamber Efendimizi örnek alırız. Peki, hepimiz Peygamber Efendimizi örnek alıyorsak, eşi Hazreti Hatice Validemiz tüccardı. Devrin en büyük tüccarlarından. Sadece tüccar değil, en büyük lojistikçisiydi aynı zamanda. Peygamber Efendimiz, onun yanında çalışırdı. Şimdi bir taraftan Peygamber Efendimizi örnek aldığınızı söylüyorsunuz, niye onun yolundan gitmiyorsunuz- Zenginleşmek istemiyor musunuz- Zenginliğin yolu girişimcilikten geçiyor. Onun için benim ricam, ne olur genç kızlarımızı girişimci olarak yetiştirin ey babalar. Sadece oğullarınızı değil, kızlarınızı da girişimci yetiştirin ve çocuklarınız arasında ayırım yapmayın.
    
     -En önemli sorun istihdam-
    
     Hisarcıklıoğlu, Türkiyede en önemli sorunun istihdam olduğunu söyledi. Her yıl 750 bin kişinin istihdama katıldığını anlatan Hisarcıklıoğlu, Her yıl 750 bin gence iş bulmak zorundayız. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyon. Nasıl bulacağız- Girişimci sayımızı artırarak iş bulacağız. Yoksa Allah korusun o gelecekteki gençler, bir şeyler isteyen, talep eden noktaya gelecek dedi.
     Anayasa çalışmalarına da değinen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:
     Eksik, fazla. Milletin yazdığı bir anayasa ile yönetilelim. İlk defa olacak bu ve bu Mecliste de doğru bir kurgu üzerinde çalışılıyor. Mecliste grubu bulunan bütün siyasi partiler, oy noksanı, fazlasına bakmadan müthiş bir anlayışla dediler ki Hepimiz eşit sayıda olacağız. Her partiden 3 kişi Anayasa Uzlaşma Komisyonunda ve dördümüz mutabık olmadan o maddeyi gündeme getirmeyeceğiz. Bizim de millet olarak Meclisimizden beklediğimiz bu zaten.
     Hisarcıklıoğlu, konuşmasının ardından kentteki vergi rekortmenleri ile ihracat yapan firmaların temsilcilerine ödüllerini verdi.
     Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, Hisarcıklıoğluna bir keman hediye ederken, bir üretici ise tanıtım amacıyla sucuk verdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Burdura Değer Katanlar Müşterek Ödül Töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER