Burdurda Bir Ses Ver projesi

Burdurda Bir Ses Ver projesi -Sosyal hayata katılımı kısıtlı ve yatağa bağımlı hastaların evinde, sağlık çalışanları tarafından akademisyen eşliğinde müzikle terapi uygulanacak


BURDUR (A.A) - Burdurda sosyal hayata katılımı kısıtlı, yatağa bağımlı hastaların evinde, sağlık çalışanları tarafından akademisyen eşliğinde müzikle terapi uygulanmasını öngören Bir Ses Ver projesi tanıtıldı.
     Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) ile Burdur Sağlık Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısı, MAKÜ Rektörlük Senato Salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, üniversite olarak kentte bulunan tüm kurumlarla proje yapmaya açık olduklarını, bu kapsamda Burdur Sağlık Müdürlüğü ile ilginç ve insani bir projeye imza attıklarını söyledi.
     Bir Ses Ver projesi ile Burdur ve çevresinde yatar hastalara müzik bölümü tarafından dinleti sunulacağını, sohbet ortamı oluşturulacağını belirten Saatcı, Projenin, hastaların istediği müziklerin çalınması, sohbet edilmesi ve hoş vakit geçirilmesi gibi amaçları var. Müziğin hastalar üzerinde pozitif etkisi bulunuyor. Tarihte Osmanlıda bunun örnekleri var dedi.
     Burdur Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram ise zaman zaman sadece modern tedavi yöntemleriyle sınırlı kalındığını, ancak bazı alternatif tedavi yöntemlerinin de hastaların üzerinde olumlu etkilerinin olduğunu kaydetti. Geçmişte müziğin pek çok hastalıkta tamamlayıcı bir tedavi olarak kullanıldığına işaret eden Şenbayram, kendilerinin de müziğin gücünden faydalanmak istediklerini dile getirdi.
     Konuşmaların ardında Prof. Dr. Saatcı ve Uzman Dr. Şenbayram arasında projeyle ilgili protokol imzalandı. Projenin MAKÜ Müzik Bölümündeki akademisyenler ve öğrenciler ile sağlık çalışanları tarafından uygulanacağı kaydedildi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Burdurda Bir Ses Ver projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER