Burdurda Kentsel Dönüşüm konferansı

Burdurda Kentsel Dönüşüm konferansı -Belediye Başkanı Akkaya: -Kentsel dönüşüm konusunda hepimiz hassas olmalıyız. İlimizde özellikle 2000 yılına kadar yapılan binaların çok riskli olduğunu görüyoruz


BURDUR (A.A) - Burdurda Kentsel Dönüşüm başlıklı konferans düzenlendi.
     Burdur Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen konferansta konuşan Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdurun birinci derecede deprem kuşağında olduğunu hatırlattı.
     Belediye olarak kentsel dönüşüme çok önem verdiklerini belirten Akkaya, Kentsel dönüşüm konusunda hepimiz hassas olmalıyız. İlimizde özellikle 2000 yılına kadar yapılan binaların çok riskli olduğunu görüyoruz dedi.
     Akkaya, resmi binaları testten geçirdiklerini, birçoğunun yıkılması, bir çoğununda güçlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     Kentsel dönüşüm ve deprem konusunda vatandaşların hassasiyet göstermediğini anlatan Akkaya, Depremevleri ve Necatibey mahallelerini kentsel dönüşüm sahası ilan ettik. Eski mahallelerimizde bunu yaygınlaştırmayı planlıyoruz diye konuştu.
     Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı ve Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ise kentsel dönüşümün sosyal ve kültürel boyutları ile birlikte düşünülmesi gerektiğini kaydetti.
     Böcek, çağın gelişim süreciyle uyumlu bir şekilde şehirlerin fiziki gelişim politikalarının oluşturulmasının, sağlıklı kentler için önemli hale geldiğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyesi Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, kentsel dönüşümle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurda Kentsel Dönüşüm konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER