Burdurda ev yangını

Burdurda ev yangını -Yığın halinde çöplerin bulunduğu iki katlı bir evde çıkan yangın söndürüldü -Yangın sonrası itfaiye ekipleri evden 27 adet boş tüp çıkardı


BURDUR (A.A) - Burdurda yığın halinde çöplerin bulunduğu iki katlı evde çıkan yangın söndürüldü.
     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Değirmenler Mahallesi Erkazancı Sokakta İsmail Tulun ve eşi Emine Tulunun yaşadığı, yığın halinde çöplerin bulunduğu iki katlı evde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.
     Çevredekilerin haber vermesi üzerine kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü. Bu arada itfaiye ekipleri yangın söndükten sonra evden 6sı büyük, 21i piknik tüpü olmak üzere toplam 27 adet boş tüp çıkardı.
     Yangın sırasında Tulun çiftinin evde olmadığı öğrenildi.
     Burdur İtfaiye Müdürü Hasan Özban, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın çıkan evde, bir evde bulunması gereken tüpten fazla tüp bulunduğunu söyledi.
     Evin adeta bir tüp bayisi durumunda olduğunu belirten Özban, Evde bulunması gereken bir piknik ve bir mutfak tüpü. Bunun haricindekiler tehlike. Evden çıkan tüpler boş. Boş tüpler dolusundan daha tehlikeli. Yani bir tüpün 200 kilogram dinamitin gücünde etkisi olduğunu düşünürsek, burada 27 tane tüp var. Büyük faciadan dönüldü. Yangın gece meydana gelseydi evde bulunanlar durumu farketmeyip dumandan etkilenirdi dedi.
     Özban, Değirmenler Mahallesinde evlerin genelde bitişik halde olduğunu ve bir yangın sırasında büyük tehlike oluşabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Burdurda ev yangını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER