Burdurda kısa dönem erler, yemin etti

Burdurda kısa dönem erler, yemin etti


BURDUR (A.A) - Burdur İl Jandarma Komutanlığına bağlı 349uncu kısa dönem erler için yemin töreni düzenlendi.
     Hüsnü Bayer Spor Salonunda düzenlenen törene Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, İl Garnizon Komutanı Albay Ümit Saltaş, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Nevzat Açıkgöz, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan, Emniyet Müdürü Abdülkerim Polat, daire müdürleri ve erlerin yakınları katıldı.
     Burdur Valisi Yılmaz, törendeki konuşmasına Ben bugün sizlere Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Yılmazın oğlu olarak hitap ediyorum diye başladı.
     Bugüne kadar jandarmayla hep iç içe olduklarını, o ocakta büyüdüklerini ve o ocağın bir hizmetkarı olarak bugünlere geldiklerini dile getiren Yılmaz, vatana ve Türk Milletine hizmet etmenin çok büyük bir onur olduğunu vurguladı.
     Vali Yılmaz, Burada kiminizin evladı, kiminizin kardeşi olarak bulunan ve vatana bu yolla hizmetlerini gerçekleştiren bu değerli Mehmetçiklerimiz önce Allaha sonra da bizlere emanettir. İnşallah vatan hizmetini sağlık içerisinde ve büyük bir özveriyle tamamlayıp yuvalarına dönecekler dedi.
     İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ise törene katılan erlerin ailelerine yönelik yaptığı konuşmada, büyük emek ve fedakarlıklarla büyütülüp yetiştirilen ve gururla asker ocağına gönderilen evlatların, bugün çakı gibi birer asker olduğunu kaydetti.
     Ailelerin yeni kahramanlık destanının adayı olan evlatlarıyla övünmelerini isteyen Özfidan, şunları söyledi:
     Sizler önemli işlerinizi bırakarak yurdun dört bir köşesinden bu anlamlı günde bulunabilmek ve evlatlarınızın ant içerek kutsal askerlik hayatına ilk adımlarını atmalarına tanıklık edebilmek için aramıza geldiniz. Bu yüce duygu yalnızca yüce Türk insanına özgü bir ruh halidir. Bu durum Türk Milletinin ordusuyla bir bütün olduğunun en somut göstergesidir. Türk Silahlı Kuvvetlerine bu değerli gençleri kazandıran sizleri şükran duyguları ile selamlıyorum.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Burdurda kısa dönem erler, yemin etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER