Burdur AFAD deprem bilinci için çalışma

Burdur AFAD deprem bilinci için çalışma başlattı


BURDUR (A.A) - Doğal Afet Sigortaları Kurumunun (DASK) düzenlediği proje ve yarışma kapsamında, Burdur İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Burdur genelinde deprem bilincini ve zorunlu deprem sigortası yaptırma oranını artırmak amacıyla çalışma başlattı.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mehmet Oral, yaptığı açıklamada, zorunlu deprem sigortasının meskenlerde depremin neden olacağı maddi zararların tazmin edilmesini sağlamaya yönelik oluşturulan bir sigorta sistemi olduğunu söyledi.
     Zorunlu deprem sigortası uygulamasıyla konut sahiplerine konutları ile ilgili olarak, devletin bütçe imkanları ile ilişkili olmaksızın ve maddi kayıpları derhal telafi eden somut bir güvence temin edildiğini bildiren Oral, Aynı zamanda ödenen küçük miktardaki sigorta primleri yoluyla sosyal dayanışmanın gereği en iyi şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Ülke çapında risk paylaşımı ve dayanışma sağlanmakta, yeterli iç kaynaklar birikinceye kadar riskin belli bir kısmı reasürans yoluyla uluslararası piyasalara plase edilmekte, deprem nedeniyle devlet bütçesi üzerinde oluşan mali yük azalacağından muhtemel ek vergiler önlenmiş olmaktadır dedi.
     Burdurda sigortacılık yapan özel sigorta acenteleriyle görüşmeler yapılarak bilgilendirme sağlandığını anlatan Oral, şunları söyledi:
     İl ve ilçe merkezlerinde DASK stantları açılarak, aynı anda stant arkasında sinevizyon gösterileri ile vatandaşların dikkati çekilecek. Personellerimiz mahalleleri, binaları gezerek broşür dağıtımı ile bilgilendirme çalışmaları yapıyor. Kapsamdaki bütün konutları, ödenebilir bir prim karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almayı hedefliyoruz. Risk paylaşımı sağlamak, aynı zamanda deprem hasarlarının neden olacağı mali yükü sigorta yoluyla uluslararası reasürans ve sermaye piyasalarına dağıtılması, devletin depremlerden, özellikle deprem sonrası afet konutları inşasından kaynaklanan mali yükünü azaltılması, sigorta sistemini sağlıklı yapı üretiminde bir araç olarak kullanılması, deprem hasarlarının karşılanmasında uzun vadeli kaynak birikiminin temin edilmesi ve toplumda sigorta bilincinin gelişmesine katkıda bulunulması temel amacımızdır.
    
     Muhabir: Murat Çoban - Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur AFAD deprem bilinci için çalışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER