Burdur köylerine 25 su tankeri dağıtılacak

Burdur köylerine 25 su tankeri dağıtılacak -AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik: -Su tankerleri ağırlıklı olarak köy içi ve orman yangınlarında kullanılacak


BURDUR (A.A) - AK Parti Burdur Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Bayram Özçelik, Burdurda köylerde ve ormanlık alanlarda çıkan yangınlara ilk müdahalelerde kullanılmak üzere 25 adet su tankeri dağıtılacağını bildirdi.
     Özçelik, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıllarda Burdur İl Özel İdaresi aracılığıyla ağırlıklı olarak yangınlara ilk müdahalede kullanılan su tankerlerinin köylere verildiğini hatırlattı.
     Özçelik, Orman Genel Müdürlüğü ile görüşmeler sonunda Burdura traktörlerle çekilebilen su tankerleri için, özel bütçe hesabından ödenek tahsis edildiğini kaydetti.
     Yangın söndürme su tankerlerinin traktörle çekilebilen, 3 ton kapasiteli, santrifüj pompalı olduğunu, arozözlerden ve su kaynaklarından su alışverişini kolay yapabilecek şekilde dizayn edildiğini ve arazi şartlarına uygun olduğunu belirten Özçelik, şöyle devam etti:
     25 su tankeri, ağırlıklı olarak köy içi yangın ve orman yangınlarında kullanılmak üzere Burdur Orman İşletme, Bucak Orman İşletme ve Gölhisar Orman İşletmeden verilmek üzere köylerimize ulaştırılacaktır. Başta Orman ve Su İşleri Bakanımız ve fahri hemşehrimiz Prof. Dr. Veysel Eroğluna, Orman Genel Müdürümüz Mustafa Kurtulmuşluya ve genel müdür yardımcılarımıza teşekkür ederiz ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur köylerine 25 su tankeri dağıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER