Burdur yemekleri kitaplaştırıldı

Burdur yemekleri kitaplaştırıldı -Belediye Başkanı Akkaya: -Bu kitabın Burdur mutfak kültürünü yeni kuşaklara taşımada önemli rol oynayacağını düşünüyorum


BURDUR (A.A) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Şevkiye Kazan Nas, Burdur yemeklerinin anlatıldığı Burdur Yemekleri ve Kültürü isimli kitap yazdı.
     Burdur Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan kitapta, Ramazan ayı yemekleri, kurban ve adak yemekleri, kandil ve Muharrem ayı yemekleri, hacı yemekleri, mevlit yemekleri ve hatim duası yemeği başlıkları altında Burdura özgü yemeklerin tarifleri yer alıyor.
     Kitapta ayrıca doğum ve çocukluk dönemlerindeki gelenek ve inançlarla ilgili yemekler, evlilik töreniyle ilgili pratikler, ölüm törenleriyle ilgili yemekler, uğurlama ve karşılama gibi törenlerle ilgili mutfak kültürü anlatılıyor. Kitapta, mutfak kültürüyle ilgili atasözleri ve deyimlere de yer veriliyor.
     Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Burdurun gelenek göreneklerini koruyarak günümüze taşıyan illerden biri olduğunu belirterek, Bu kitabın Burdur mutfak kültürünü yeni kuşaklara taşımada önemli rol oynayacağını düşünüyorum. Kitap geçmişle geleceğin birbirinden kopmasını önleyici kaynak bir eser olmuş dedi.
    
     Muhabir: Gökmen Yüce
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdur yemekleri kitaplaştırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER