Burdurlu hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı

Burdurlu hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı


BURDUR (A.A) - Burdurda 350 hacı adayı, Pazar Camide düzenlenen törenle kutsal topraklara uğurlandı.
     Törene, Vali Nurettin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Müftü vekili Halil Taş ile kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları ve yakınları katıldı.
     Kuran-ı Kerim ve ilahilerin okunduğu uğurlama töreninde konuşan Vali Yılmaz, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar dileyerek, Bu yolculuğun tüm İslam milletlerinin kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz. Orada yeni dostluklar edinip, değişik milletlerle ve insanlarla kaynaşıp bir olmanın, birlik olmanın mutluluğunu tatmalarını istiyoruz. O ruhla, güzellikle Türkiyeye sağ salim dönmelerini diliyoruz. Allah yollarını açık etsin. Gitmek isteyenlere de Allah bu yolculuğu nasip etsin dedi.
     Başkan Akkaya da bugün hacı adaylarını kutsal topraklara uğurladıklarını belirterek, Çok duygu yüklüyüz. Hac yolculuğu mukaddes bir yolculuktur. Bu mukaddes yolculuğa çıkan hacı adaylarımıza hayırlı yolculuklar diliyoruz. Hac vazifesini yerine getirecekler kendileri için aileleri için İslam alemi için dua edecekler. İnşallah günahlarından arınmış şekilde memleketlerine dönerler diye konuştu.
     Müftü vekili Halil Taş ise Türkiyede hacca gitmek için müracaatta bulunan 1 milyon 300 bin kişinin olduğunu belirtti.
     Hacca gitmek isteyenlerden bu yıl sadece 70-80 bin kişinin kutsal topraklara gideceğini kaydeden Taş, Bugün ise Burdurdan 350 hacı adayını kutsal topraklara uğurluyoruz. Allah bütün kardeşlerimize bu yolculuğu nasip etsin. Çünkü o kutsal bir yolculuktur. Allah bütün kardeşlerimize dünya gözüyle Kabe-i Muaazamayı görmeyi nasip etsin dedi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Burdurlu hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER