Burhaniyede kent arşivi oluşturuluyor

Burhaniyede kent arşivi oluşturuluyor (Fotoğraflı- Görüntülü)


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye Belediyesi, kent arşivi oluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı.
     Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, yaptığı açıklamada, kent arşivinin geçmişe ışık tutacağını ve yeni nesillerin araştırmalarında önemli rol oynayacağını belirtti.
     Kent arşivinin, bir kentin hafızası olduğunu vurgulayan Akova, şöyle konuştu:
     Burhaniye, müthiş tarihi zenginliği olan bir kent. Bu anlamda da ilçenin geçmişini ortaya koymak adına, eldeki var olan belgeler, fotoğraflar ve resmi yazışmalar, gazetelerin hepsini derleyip toparlayıp bir araya getirerek belli bir düzenle sergilemek ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak amacıyla bu çalışmaları başlattık.
     Akova, kent arşivini oluşturmaya gazetelerden başladıklarını belirterek, yaptıkları araştırmalarda Burhaniyede gazeteciliğin 1950-1951 yıllarında başladığını bildirdi.
     Ailelerin, ellerindeki gazeteleri belediyeye verdiğini dile getiren Akova, Biz de belediye olarak onları ciltlettik ve burada sergiliyoruz. Aileler yine ellerindeki fotoğrafları bize veriyorlar, biz de bunları kopyalarını alıp orijinallerini tekrar sahiplerine iade ediyoruz dedi.
     Burhaniye Kent Arşivinin dokümanlarını çıkaran ve ilçedeki basın tarihini kaleme alma çalışmalarını sürdüren Uğur Baykent de şunları kaydetti:
     Kent Arşivi, 2012 yılı Aralık ayı meclis toplantısında alınan bir kararla hayata geçirilmeye başlandı. Bu, Burhaniyenin geleceği adına çok önemli bir adım. Çünkü burada Burhaniye ile ilgili bilgi, belge, veri hepsi toplanıp derlenecek. Bu kent arşivi, araştırmacıların, öğrencilerin Burhaniye ile ilgili yazacakları tezler, kitaplar ve benzeri bütün yazılı eserleri için önemli bir kaynak olacak.
    
     Muhabir: Hakan Firik
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Burhaniyede kent arşivi oluşturuluyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER