Burhaniye polisi işaret dili öğrendi

Burhaniye polisi işaret dili öğrendi


BALIKESİR (A.A) - Burhaniye ilçesinde Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, Polise İşaret Dili Eğitimi kursunu tamamlayarak sertifikalarını aldı.
     Burhaniye Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünce ortaklaşa olarak açılan kursta işaret dilini öğrenen 22 polis, oynadıkları bir tiyatro öğrendiklerini törende sergileyerek sertifikalarını aldı.
     Bandırma Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İşaret Dili Öğretmeni Tuğçe Özen tarafından verilen İşaret Dili Eğitimi 120 saatte tamamlandı.
     Törende konuşan Burhaniye Emniyet müdürü Mustafa Korkmaz, Burhaniye polisinin artık elleriyle konuşup gözleriyle duyacağını ifade ederek, Bu eğitimdeki amacımız, iletişimde en önemli iki faktörü dilini ve kulağını kullanamayan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımızın kamu hizmetlerinden, Emniyet Müdürlüğümüzdeki iş ve işlemlerinin takibinde daha iyi ve daha hızlı faydalanabilmesidir şeklinde konuştu.
     Sertifika töreninin ardından, İşaret Dili Öğretmeni Tuğçe Özene, Burhaniye Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz tarafından plaket verildi.
    
     Muhabir: Balıkesir / Tarık Üzgün
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Burhaniye polisi işaret dili öğrendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER