Bursada Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması

Bursada Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması Sergisi -AÜ Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü, deprem konusunda bilinç sağlamak amacıyla Bursa Orhangazi Üniversitesi işbirliğiyle deprem sergisi açacak


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü, deprem konusunda bilinç sağlamak amacıyla daha önce Eskişehir ve Vanda yaptığı Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması Sergisini yarın, Bursa Orhangazi Üniversitesi işbirliğiyle Bursada açacak.
     Enstitü Müdürü Prof. Dr. Alper Çabuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir deprem ülkesi olan Türkiyede yaşayanların, bilinçli olması ve bu bilincin geliştirilmesi için enstitünün etkinliklerini değişik platformlarda sürdürmeye devam ettiğini kaydetti.
     Bu kez de, Bursa Orhangazi Üniversitesi ile Bursa halkının bu yöndeki bilincinin arttırılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Çabuk, şöyle konuştu:
     Bu amaçla, teknik olarak Türkiyede meydana gelen depremlerde can ve mal kaybının çok daha az olması gerekirken, bilinçsizce inşa edilen yapılar ve seçilen inşaat yer ve kalitesi nedeniyle, depremlerin çok ağır sonuçlara yol açtığı biliniyor. Bu konuda halkın, ilgili kuruluş ve kişilerin, yerel yönetimlerin ve denetleyicilerin bilinçli olması, halkın satın alacağı, yaptıracağı veya oturduğu yapının taşıdığı temel yapısal sorunlar konusunda algısının artması önem taşıyor. Etkinlik yeri olarak yine, üniversite değil, halkın yoğun kullandığı bir alışveriş merkezi seçilmiştir. Yarın, saat 18.00da Nilüfer Carrefour Alışveriş Merkezinde açılacak sergi, 3 Marta kadar ziyaret edilebilecek. Serginin açılışını Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri yapacak. Sergide AÜ Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güneyin liderliğinde hazırlanan, yapılarda tasarım ve strüktür sorunlarını halka anlatmaya yönelik bilgilendirme afişleri yer alacak.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bursada Afet ve Deprem Bilincinin Oluşturulması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER