Bursada konsomatrislerin zorla çalıştırıldığı iddiası

Bursada konsomatrislerin zorla çalıştırıldığı iddiası -Konsomatrislere zorla senet imzalatıp darp ve işkence yaparak çalıştırdıkları iddia edilen, aralarında gazino işletmecilerinin de bulunduğu 43 kişi, adliyeye sevk edildi


BURSA (A.A) - Bursada, konsomatrislere zorla senet imzalatıp darp ve işkence yaparak çalıştırdıkları iddia edilen, aralarında gazino işletmecilerinin de bulunduğu 43 kişi, adliyeye sevk edildi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, ekipler, 8 ay 20 gün süren fiziki, teknik takip neticesinde 3 gün önce başlatılan ve Bursa merkezli İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir ile Zonguldak illerini kapsayan operasyonlar kapsamında, çok sayıda kadının darp ve işkence yapılarak gazinolarda çalıştırıldığı iddiasıyla ilgili harekete geçti.
     Kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele ve çevik kuvvet şube ekiplerinin de bulunduğu 300 polisin katıldığı operasyonlarda, 1i kadın 43 kişi gözaltına alındı. Bu kişiler hakkında 62 müştekinin şikayetçi olduğu öğrenildi.
     Zanlıların iş yerlerinde yapılan aramalarda 15 tabanca, bu silahlara ait 167 fişek, yaklaşık 10 gram uyuşturucu madde, 522 adet 2 milyon 941 bin 538 TL tutarında imzalı senet, 1 adet muşta, 13 bilgisayar kasası, 13 dizüstü bilgisayar, 12 hard disk, 5 flas disk, çeşitli DVD ve CDler, 43 cep telefonu, 3 fotoğraf makinesi, 4 sim kart ve 6 kart okuyucu ele geçirildi.
     Zanlılar, ifadelerinin ardından Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, insan ticareti, fuhşa teşvik ve aracılık, çocuğu fuhşa teşvik ve alı koymak, çocuğunun nitelikli cinsel istismarı, çocuğu hile veya zorla çalıştırmak, çocuk düşürtme, uyuşturucu temin etmek, kullanmak ve satmak, 6136 Sayılı Kanuna muhalefet, tehdit, kasten yaralama, darp, iş yeri ve araç kurşunlama, hile veya zorla senet imzalatma, yağma, sahte belge düzenleme veya kendisine ait olmayan kimlik kullandırma, adli yargılamaya etkileme, İş Kanunu ve Yabancıların Çalıştırılması ile İlgili Kanuna muhalefet, kamu görevini kötüye kullanmak, görevi ihmal ve haksız menfaat temin etmek suçlarından adliyeye sevk edildi.
     Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının Bursanın huzuru olduğunu söyledi. Bu amaçla kararlılıkla çalışmalarına devam edeceklerini belirten Pehlivan, Vatandaşlarımızdan 155 ihbar hattını kullanarak, bizimle hareket etmelerini, herkesin bize yardımcı olmasını istiyoruz dedi.
    
     Muhabir: Harun Kaymaz-Doğukan Altınay-Volkan Bayraktar / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursada konsomatrislerin zorla çalıştırıldığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER