Bursada sokakta çalışan çocuklar için genelge:

Bursada sokakta çalışan çocuklar için genelge: -Emniyet personeli kavşakta, sokakta çalışan çocukları gördüklerinde hemen müdahale ederek alıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde oluşturduğumuz Çocuk Koruma İlk Müdah


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği tarafından yayımlanan genelgede, Emniyet personeli kavşakta, sokakta çalışan çocukları gördüklerinde hemen müdahale ederek alıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde oluşturduğumuz Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme birimine teslim edeceklerdir denildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Valiliğin 28.06.2012 tarihli genelgesiyle sokakta, kavşakta, yol kenarlarında mendil, su satan ya da cam silen çocuklarla ilgili bir düzenleme yapıldığı bildirildi.
     Çocukların istismarına neden olan bu durumun ortadan kaldırılması, çocukların iyi eğitim alması, kötü alışkanlıklarından uzak durması için bu tür alışverişlere alıştırılmaması gerektiği kaydedilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Bu problemi çözmek için Başbakanlık tarafından Sokakta Yaşayan veya Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Hizmet Modeli yürürlüğe konulmuştur. İlimizde de uygulanan bu hizmet modelinde oluşturulan mobil ekibimiz, yaz münasebetiyle okulların tatil olması nedeniyle yeterli olmayabilmektedir. Bu eksikliği gidermek için bundan sonra emniyet personeli kavşakta, sokakta bu şekilde çalışan çocukları gördüklerinde hemen müdahale ederek alıp, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde oluşturduğumuz Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine teslim edeceklerdir.
     Açıklamada, vatandaşların da bu tür olaylarla karşılaştıklarında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne, mesai saatleri dışında ise 155 polis hattına durumu bildirmeleri istendi.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Harun Kaymaz
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Bursada sokakta çalışan çocuklar için genelge: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER