Bursada yeşil transferi başladı

Bursada yeşil transferi başladı -Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan ağaç sökme-dikme aracı sayesinde seyreltilmesi gereken yetişkin ağaçlar, yeni yapılan park ve bahçelere taşınacak


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni alınan ağaç sökme-dikme aracı sayesinde seyreltilmesi gereken yetişkin ağaçlar, yeni yapılan park ve bahçelere taşınacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil kimliğini yeniden kazanması amacıyla araç filosuna yeni bir ağaç sökme-dikme aracı ilave etti. Bu araç sayesinde kentin muhtelif yerlerinde bulunan ve seyreltilmesi gerek ağaçlar kesilmek yerine, kökleriyle birlikte başka noktalarına transfer edilecek.
     İnşaatı sürdürülen Beşevler Kent Parkında iç içe giren yetişkin çam ağaçlarından birinin yeni araçla sökülmesini yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalışmaların halen bir araçla sürdüğünü, yakında bir ağaç sökme-dikme aracının daha Bursaya geleceğini söyledi.
     Beşevler sökülen çam ağacının Hüdavendigar Kent Parkına dikilmesini de izleyen Altepe, Biz bu parka bir fidan dikmiş olsaydık, 15-20 yıl sonra bu büyüklüğe ulaşacaktı. Ancak buraya naklettiğimiz ağaç sayesinde parkı kullanıma açtığımız gibi halkımız bu ağaçların altında gölgelenebilecek. Nakil yoluyla dikilen ağaçların tutma oranı ortalama yüzde 70lerde. Biz bugüne kadar Hüdavendigar Parkına bin 600 civarında ağaç naklettik. Başarı oranımız yüzde 99a ulaştı. Bu başarıyı sağlayan ekibimizi kutluyorum diye konuştu.
     (CM-HRN)
<< Önceki Haber Bursada yeşil transferi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER