Bursada 5 mahalle daha doğalgaza kavuştu

Bursada 5 mahalle daha doğalgaza kavuştu


BURSA (A.A) - Bursada merkez Osmangazi ve Mudanya ilçelerinde 5 mahalle daha doğalgaza kavuştu.
     5 mahallenin doğalgaza kavuşmasıyla ilgili Osmangazi ilçesine bağlı Ahmetbey Mahallesinde düzenlenen törene Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, mahalle muhtarları ile vatandaşlar katıldı.
     Başkan Altepe, törende yaptığı konuşmada, çağdaş bir nimet olan doğalgazın kullanılmasının kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
     Önceki dönemlerde kent merkezindeki semtlere doğalgaz bağlantısı yapılması için mücadele ettiklerini belirten Altepe, Bugün yapılan tören Türkiyenin geldiği noktayı göstermektedir. Bundan yıllar önce bizler doğalgazın şehir merkezinde her yere ulaşması için faaliyet yaparken şimdi artık Bursanın köylerine doğalgazı nasıl ulaştırırız diye çalışıyoruz. Doğalgaz çevre dostu ve çağdaş bir yakıttır dedi.
     Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola da, Bursagazın 5 bin kilometrelik doğalgaz şebekesi, 770 bin abonesi, 640 bin doğalgaz kullanıcısı ve 2,7 milyar metreküplük doğalgaz hacmiyle Türkiyenin özel en büyük doğalgaz dağıtım şirketi olduğunu söyledi.
     Şirket olarak gelişmiş hizmet ve işletme alt yapısı ile müşterilerine sürekli ve güvenli doğalgaz arzı yolunda bugüne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdikleri dile getiren Tola, Ahmetbey, Aksungur, Çağlayan, Mürsel ve Hasköy mahallelerine doğalgaz vermenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Törende mahalle muhtarları adına söz alan Ahmetbey Mahalle Muhtarı Ahmet Doğan, bölgelerine sağlanan doğalgaz hizmetinden dolayı teşekkür ederek, Bundan sonra biz de doğalgazın güvenli ve konforlu yüzüyle tanışmış olacağız diye konuştu.
     Konuşmaların ardından yapılan törenle Ahmetbey, Aksungur, Çağlayan, Hasköy ve Mürsel köylerine doğalgaz akışının sağlanması için kurdele kesildi. Daha sonra Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ve diğer yetkililer temsili olarak doğalgaz meşalesini yaktılar.
     Daha sonra konuklara bir mahallelinin evinde doğalgazla pişirilen Türk Kahvesi ikram edildi.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Bursada 5 mahalle daha doğalgaza kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER