Bursada kültür

Bursada kültür-sanat -BDT, Karmakarışık, Tek Kişilik Yaşam, Kuzguncuklu Fazilet ve Kaçaklar oyunlarını sahneleyecek


BURSA (A.A) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), Karmakarışık, Tek Kişilik Yaşam, Kuzguncuklu Fazilet ve Kaçaklar oyunlarını sahneleyecek.
     Ray Cooneyin yazdığı, Haldun Dormen ve Kemal Uzunun çevirdiği Karmakarışık adlı oyunun yönetmenliğini ise Kerem Atabeyoğlu yapıyor. İngiliz yazar Ray Cooneyin en komik ve en tempolu oyunu olarak bilinen Karmakarışık, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesinde bugün ve yarın saat 20.00de, 16 Şubat Cumartesi ise 15.00 ve 20.00de tiyatroseverlerle buluşacak.
     Bedri Rahmi Eyüboğlunun yazdığı, Erkan Yılmazın sahnelediği, Ayşe Lebriz Berkemin yönettiği Tek Kişilik Yaşam adlı oyunun dekor ve kostüm tasarımını Hakan Dündar, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.
     Y. Emir Çiçekin rol aldığı oyunda, hatıraların insan hayatında gürültü patırtı içinde kısa süreli dinlenme gibi bir kaçış noktası olduğu anlatılıyor. Rüyaların, seslerin, düşüncelerin, hayallerin ve daha başka, yaşayan ya da yaşamayan diğer şeylerin bir hatırası olduğu anlatılan oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu Sahnesinde bugün, yarın ve cumartesi 18.00de izleyiciyle buluşacak.
     Eski devlet bakanlarından Yılmaz Karakoyunlunun yazdığı, Galip Erdalın yönettiği Kuzguncuklu Fazilet adlı oyunun dekor tasarımını Başak Özdoğan, kostüm tasarımını Fatma Sarıkurt, ışık tasarımını Yakup Çartık yapıyor. 1942-1944 yılları arasında yürürlükte olan Varlık Vergisinin toplum üzerinde yarattığı çarpıklıkları konu edinen oyun, 11 kişilik oyuncu kadrosuyla izleyicilerle buluşuyor. Oyun, AVP Sahnesinde 19 ve 20 Şubatta saat 20.00de sahnelenecek.
     Murat Can Kibiroğlunun yazdığı Kaçaklar adlı çocuk oyununu Ali Volkan Çetinkaya yönetiyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Sinan Mahçupun yaptığı oyunda, Halil Balkanlar, Ali Volkan Çetinkaya, Derya Gümral, Cansu Yılmaz, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Adnan Tunalı, Özlem Altaş, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak ve Hayati Özen rol alıyor. Bir sirk hikayesi olan oyun, küçük bir yavru filin özgürlük arayışını, muhteşem bir gösteriyle seyircisiyle buluşturuyor. Oyun, AVP Sahnesinde 17 Şubat Pazar günü saat 14.00te sahnelenecek.
    
     -Bursa Şehir Tiyatrosu-
    
     Şehir Tiyatrosu ise Karagöz Dadım Olsana adlı gölge oyununu sahneliyor. Tayfun Özerenin yazdığı ve sahnelediği oyun, 4 yaş ve üzerindeki çocuklara hitap ediyor. Oyun, bugün ve yarın 11.00 ve 14.00te, cumartesi de saat 12.00de Karagöz Müzesi Sahnesinde seyirciyle buluşacak.
     Şehir Tiyatrosu, Hüseyin Rahmi Gürpınarın kaleme aldığı, Ayşegül Çelik Şahinin uyarlamasıyla Ertan Akmanın yönettiği ve geçkin yaşına rağmen bambaşka bir hayatın peşinde sürüklenen dul bir kadının yaşamının komik bir dille anlatıldığı Kaynanam Nasıl Kudurdu adlı oyunu, Tayyare Kültür Merkezinde bugün ve yarın saat 20.00de, cumartesi ise 14.00te sahneleyecek.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER