Bursada sokak çocuklarının sorunları ele alındı

Bursada sokak çocuklarının sorunları ele alındı


BURSA (A.A) - Bursada sokak çocuklarının sorunları ele alındı.
     Vali Şahabettin Harput, ilgili kurum müdürleri ve amirlerinin katılımıyla Sevgi Köyü ve Eğitim Vadisinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, sokakta yaşamak zorunda bırakılan, sokakta yaşayan, sokağa terk edilen ve sokakla iç içe yaşayan çocukların Büyükşehirlerin büyük problemlerinden bir tanesi olduğunu söyledi.
     Bu meselenin, herhangi bir kurumun veya bir birimin meselesi olmadığını vurgulayan Harput, konuyu özellikle okulların da kapanma dönemine gireceği bugünlerde ele almalarının özel bir anlamı ve değeri olduğunu belirtti. Harput, şöyle konuştu:
     Bursamızda yaşayan, özellikle de göçle ve çalışmak için gelen ailelerin çocuklarının sokaklarda değişik sorunlarla iç içe yaşadığını biz biliyoruz. Bu çocukların hepsi bizim çocuklarımız. Bir çocuğumuzun suça bulaşması, cinsel tacize ve şiddete maruz kalması, kötü bir alışkanlık edinmesi uyuşturucu ve alkol gibi veya başka türlü bir sıkıntı yaşaması, hepimiz için hem vicdani, hem insani, hem de hukuki bir vebaldir. Bu vebali taşımak hiçbirimiz için kabul edilemez. Bununla alakalı Bursada geldiğim günden beri ciddi bir çalışmanın içerisinde bulunuyoruz.
    
     -Bizim çocuklarımız olabilir-
    
     Sokakta çalışan çocukların, sokağın karanlıklarıyla burun buruna olduğunu ifade eden Harhut, şöyle devam etti:
     Bunlar bizim çocuklarımız olabilir. Bu çocukların büyük çoğunluğu dar gelirli ailelerin çocukları. Bu çocukların büyük kesimi parçalanmış aile çocukları, bu çocukların biz hem annesi hem de babasıyız. Her şeyleriyiz. Devletin sevgi ve şefkat koluyla bu çocukları kucaklamak, onları o bataklık kenarından kurtarıp onlara iyi bir gelecek için onların elinden tutup çıkarmak lazım. Bu tek başına polisin, belediyenin, sağlığın değil, bu hepimizin işi, medyanın işi. Amacımız, yeni bir hareket başlatıp kuracağımız ekiplerle sokakta gördüğümüz her çocuğu tespit etmek. Çocuğun bir yanlışı yoksa, onu devletimizin, belediyenin, İl Özel İdaresinin, Gençlik Spor Müdürlüğünün kurmuş olduğu kamplar, sosyal eğitim kurumları ve benzeri yerlere o çocukları yerleştirerek, çocukları geliştirmek, boş vakitlerini değerlendirmek ve geleceğe hazırlanmasını sağlamak durumundayız. Bu çocuklardan cinsel istimara, şiddete maruz kalanlar, uyuşturucuya bulaşanlar varsa bunlar içinde tespitleri yapıldıktan sonra tedavi merkezlerinde tedavi ettireceğiz. Bu çocukları yeniden hayata kazandıracak ve çocuklara sağlıklı ve düzenli bir hayat kazandıracağız.
     (UMT-HLK)
<< Önceki Haber Bursada sokak çocuklarının sorunları ele alındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER