Bursadaki usulsüz emeklilik soruşturması

Bursadaki usulsüz emeklilik soruşturması -Hak etmedikleri halde bazı kişilerin para karşılığında emekli olmasını sağladıkları iddiasıyla 25 Eylülde gözaltına alınanların 15i daha adliyeye sevk edildi (Fotoğraflı-Görüntü


BURSA (A.A) - Bursada, hak etmedikleri halde bazı kişilerin para karşılığında emekli olmasını sağladıkları iddiasıyla 25 Eylülde gözaltına alınanların 15i daha adliyeye sevk edildi.
     İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyon kapsamında, gözaltına alınan 15 kişi, emniyetteki ifadelerinin tamamlanmasının ardından Rüşvet almak ve vermek, resmi evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık suçlarından adliyeye sevk edildi.
     Yarın da gözaltındaki 11 kamu görevlisinin adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.
     Emeklilik için günü dolmayan kişilerin para karşılığı usulsüz şekilde emekli edildiği yönündeki ihbar üzerine başlatılan operasyonda, 25 Eylülde il merkezi ve İnegöl ilçesinde aralarında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) çalışanlarının da bulunduğu 49 kişi gözaltına alınmıştı.
     Operasyon kapsamında, dün adliyeye sevk edilen 20 kişiden 1i tutuklanmış, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Bayraktar/Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursadaki usulsüz emeklilik soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER