CeBIT Bilişim Eurasia hedef büyüttü

CeBIT Bilişim Eurasia hedef büyüttü -Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Direktörü Murat Özer: -Bu yıl katılımcı firma sayısının binin üzerine çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira bugün itibariyle fuar alanının yüzde 90ı


İZMİR (A.A) - Gülcan Kaplan - CNR Expo Fuar Merkezinde 29 Kasım-2 Aralık 2012 tarihleri arasında 13. kez kapılarını açacak olan ve Anadolu Ajansının basın sporsorluğunu yaptığı CeBIT Bilişim Eurasia bu yıl hedef büyüttü.
     Hannover Messe Uluslararası Fuarcılık AŞ Direktörü Murat Özer, AA muhabire yaptığı açıklamada, fuarın basın sponsoru olduğu için Anadolu Ajansına teşekkür etti.
     CeBITın geçen seneki ziyaretçi sayısının 121 bin olduğunu, bunun 5 bin 500ünün yurt dışından gelen alım heyetlerinden oluştuğunu, 55 bin kişinin iş dünyası ziyaretçileri olduğunu anlatan Özer, Bu sene iş dünyası ziyaretçisinin 60-65 bin seviyesine ulaşacağını, yurt dışı ziyaretçi sayısının da 6 bin 500-7 bin olacağını, genel ziyaretçinin ise 150 binin üzerine çıkacağını bekliyoruz dedi.
    
     -Fuar alanının yüzde 90ı doldu-
    
     İş dünyası ziyaretçilerinin fuara perşembe, cuma, cumartesi günleri gelmelerini öneren Özer, Çünkü pazar günü çok kalabalık olacak. Rahat rahat ikili görüşmeler yapabilmek için pazar dışındaki günler tercih edilmeli. Vatandaş ise her gün gelebilir dedi.
     Geçen yıl fuara, 85 farklı ülkeden ziyaretçi, 17 farklı ülkeden de katılımcının geldiğini belirten Özer, şöyle konuştu:
     Bu yıl katılımcı firma sayısının binin üzerine çıkacağını rahatlıkla söyleyebiliriz. Zira bugün itibariyle fuar alanının yüzde 90ına yakın bölümü doldu. Bu sene ikili görüşmeler programımız var. Bunu KOSGEB ile beraber sürdürüyoruz. Hannover Messenin halihazırda 100 farklı ülkede var olan bir networkü var. Buralarda alım heyetleri ve ziyaretçi çalışmaları yapıyoruz.
     Geçen sene 5 milyon avroluk bir ticari hacim elde edildi. Bu seneki öngörümüz rakamın 5,5-6 milyon avroyu geçeceği yönünde.
     Murat Özer, fuarın ücretsiz ziyaret edilebileceğini ancak vatandaşların www.cebitbilisim.com sitesinden online kayıt yaptırmaları halinde kapıda beklemek zorunda kalmayacağını, fuarda, teknoloji ve bilişim tutkunlarını bekleyen sürprizler olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber CeBIT Bilişim Eurasia hedef büyüttü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER