Bursadaki cinayet davası

Bursadaki cinayet davası -Yatılı kaldığı okulda görev yapan hademeyi öldürdüğü iddia edilen lise öğrencisinin yargılanmasına başlandı


BURSA (A.A) - Bursada, yatılı kaldığı okulda görev yapan hademeyi öldürdüğü iddia edilen lise öğrencisinin yargılanmasına başlandı.
     Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, kasten adam öldürmek suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık M.K. (17) ile tarafların avukatları katıldı. Tutuklu sanık M.K, yurtta zaman zaman kapalı alanlarda sigara içildiğini, yemeklerin dökülerek israf edildiğini ve kurallara uyulmadığını iddia etti. Bu durumun kendisinde can sıkıntısına yol açtığını öne süren M.K, maktul İbrahim Yeğeni binada sigara kullanarak kurallara uymadığı için cezalandırmak maksadıyla öldürdüğünü iddia ederek, olayın nasıl gerçekleştiğine yönelik iddialarını anlattı.
     Pişman olduğunu belirten M.K, verilecek cezaya razı olduğunu da söyledi.
     Duruşmada, sanıkla aynı yurtta kalan öğrenciler de tanık olarak dinlendi.
     Mahkeme heyeti, sanığın Adli Tıp İhtisas Kuruluna sevk edilip akıl hastalığının araştırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
     Merkez Osmangazi ilçesinde Kasım 2012de, Dikkaldırım Mahallesi Zübeydehanım Caddesindeki bir lisede yatılı okuyan M.Knın, okulun pansiyon ve yemekhane olarak kullanılan binadaki hademe odasında, hademe İbrahim Yeğeni boğazını keserek öldürdüğü öne sürülmüştü. M.K. daha sonra polise giderek teslim olmuştu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER