Bursadaki gerginlik

Bursadaki gerginlik -Kanaat önderleri, Yıldırım ilçesinde BDPlilerle karşıt gruplar arasında çıkan olaylara ilişkin sağduyu çağrısı yaptı -Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Sarsıcı: İnanın iki tarafta da bir şey yok, sadece prov


BURSA (A.A) - Doğukan Altınay/Vedat Yücebaş - Yavuzselim Spor Kulübü Başkanı Orhan Sarsıcı, Yavuzselim Mahallesinde 4 gündür devam eden olaylara ilişkin olarak, İnanın iki tarafta da bir şey yok, sadece provokatörler var. Bu gerginlik bizim gerginliğimiz değil. Bu gerginlik bize ihale edilmiş bir gerginlik dedi.
     Sarsıcı, Yıldırım ilçesinde BDPlilerle karşıt gruplar arasında çıkan olayları AA muhabirine değerlendirdi.
     Gerginliğin yaşandığı Yavuzselim ve Ulus mahallelerine bakıldığında, insanların yüzde 40-50sinin akraba olduğunun görüldüğünü, kız alıp verdiklerini belirten Sarsıcı, ancak son 4 gündür bölgeye daha önce hiç görmedikleri ve tanımadıkları çok sayıda kişinin geldiğini söyledi.
     Kendisinin Muş doğumlu olduğunu ve Bursada yaşadığını ifade eden Sarsıcı, halkın provoke edildiğini, akrabalarının ve tanıdıklarının evlerinin zarar görmesi üzerine insanların olaylara dahil olmaya başladığını, bu durumun tehlikeyi daha üst boyuta çıkaracağı endişesini taşıdıklarını anlattı.
    
     -Başkanım biz hangi taraftayız diye soran gençlere yanıt-
    
     Konu çok hassas. Akraba akrabaya, kardeş kardeşe düşmüş diyen Sarsıcı, şunları söyledi:
     Biz Bursa halkından şunu rica ediyorum: Allah rızası için Yavuzselimde, Ulusta ateş yanıyor. Dün akşam burada Erzurumlu bir kardeşimiz yaralanmış. Provokatörler çok burada. O kadar provokatör var ki burada kardeşi kardeşe kırdırmayı bıraktılar, Erzurum-Muş kavgasına çevirdiler. Yarın da Allah korusun, Erzurumlu-doğulu kavgasına dönüşecek, kardeş kardeşle karşı karşıya gelecek. Dün bir olay yaşadık; iki genç bana, Başkanım biz hangi taraftayız diye sordular. Bizim tarafımız yok dedim. Gencin biri bu tarafa gitti, diğeri de öbür tarafa... Yarın bu gençler birbirlerine taş atacaklar, kol kola giren arkadaşlar.
    
     -Ayrışmayı çözmek Bursanın kent dinamiklerine kalıyor-
    
     Sağduyulu davranılması gerektiğini vurgulayan Sarsıcı, şöyle devam etti:
     Bursa halkına sesleniyorum; ne olur dışarıdan gelip bizi provoke etmeyin. Ulusta, masum, çaresiz arkadaşlarımız var. 3 gündür biber gazıyla yatıp kalkıyorlar. Polisin önlem alması yetmiyor, polisin önlem alması, olayları durdurmak ve önlemek açısından yeterli. Bu olayın temelinde bir ayrışma var. Bunu da çözmek Bursanın kent dinamiklerine kalıyor. Dün burada çocuklarımız okula, Molotof kokteyli atılacak endişesiyle gidemediler. İnanın iki tarafta da bir şey yok, sadece provokatörler var. İnsanlar ellerinde sopa ve bıçaklarla gezmeye başladılar. Birisi doğuluyum dediği zaman ona saldırılacak duruma gelindi. Oradan biri Ben milliyetçiyim dese linç edilecek duruma gelindi. Birbirimizle ayrışma noktasına geldik; Erzurumlusu, Muşlusu, Karslısı, Artvinlisi göçmeni bu insanların hepsi vatanını, milletini seven insanlar. Ama bugün Yavuzselim-Ulus çatışmasına döndü bu.
    
     -Bu ateşe su dökülmesini istiyoruz-
    
     Sarsıcı, olayların çıktığı bölgeye dikkati çekerek, Burada oynanmak istenen oyunlar var. Bursanın en hassas bölgesi Yavuzselim, Ulus ve Mevlana mahalleleri... Burası kozmopolit bir bölge. Burada insanlar duyduklarına çok çabuk inanıyor. Çok tehlikeli bir durumdayız. Bu ateşe su dökülmesini istiyoruz. Toplumun psikolojisi çok bozuk. İnsanlar ne yaptığını bilmiyor. Akşam olduğu zaman insanlar şuurlarını kaybedip ne yaptığını bilmiyorlar dedi.
     Orhan Sarsıcı, Bu insanları aydınlatmamız, sağduyuya davet etmemiz lazım. Buradakiler sadece söz, güvence istiyorlar. Yöneticilerin sesini duymak istiyorlar. Arkadaşlar, durun biz buradayız devlet burada, siyasette burada, siz rahatça oturun demelerini bekliyorlar. Birliğe ihtiyacımız var. Yavuzselimde yangın var, ateş var. Bu ateş gitgide büyüyor. Buraya su dökmek lazım, aklı selim insanların gelip bize destek olması lazım. İki mahalle muhtarı, bir kulüp başkanı olarak mahalleyi bir arada tutmaya gücümüz yetmiyor. Herkes taşın altına elini koysun. Bu taşın altına elimizi koymazsak, burada bir-iki kişi ölürse bu iş kan davasına dönecek.
     Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu Başkanı Ömer Ömeroğulları da Yıldırımın söz konusu mahallesinde yaşanan olayların üzücü olduğunu belirterek, sağduyu mesajı verdi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursadaki gerginlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER