Bursadan kısa kısa

Bursadan kısa kısa -Sanlıkol/Mutlu Beşlisi konserine büyük ilgi


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Kültür A.Ş işbirliğiyle düzenlenen, Erkan Oğurun konuk olacağı Sanlıkol/Mutlu Beşlisi konserinin biletleri müzikseverler tarafından yoğun talep görüyor.
     Kariyerlerinin başlangıç dönemini Bursada geçiren, daha sonra Anadolu ve Türk müziklerinin diğer dünya kültürleriyle yan yana geldiği pek çok konserle sanatseverlere müzik ziyafeti sunan Mehmet Ali Sanlıkol ve Cem Mutlu, Sanlıkol/Mutlu Beşlisi konserinde bir araya gelecek.
     Bostondaki Dünya Kültür Sanat Vakfında sanat çalışmalarını sürdüren ikiliye Bursa konserinde usta sanatçı Erkan Oğur da performansıyla eşlik edecek.
     Sanlıkol/Mutlu Beşlisi konseri, 12 Ocak Cumartesi Tayyare Kültür Merkezinde (TKM) gerçekleştirilecek. Bursa konseri için özel olarak hazırlanan sanatçılar, sevenlerine, Türk müziği etkileşimli akustik caz bestelerinin modern caz müziğiyle Türk makam ve usullerinin iç içe yorumlandığı bir müzik ziyafeti sunacak.
    
     -İznikin 100 yıllık geleceği planlanıyor
    
     Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu, İznik Belediyesi ve Türkiye Orta Ölçekli İşletmeler, Serbest Meslek Mensupları ve Yöneticiler Vakfı (TOSYÖV) ve Bursa Destekleme Derneği tarafından İznikte düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Çalıştayında ilçenin dünü, bugünü ve yarına adına yapılması gerekenler ele alındı.
     Bursa Kent Konseyi Sürdürülebilir Kalkınma Çalışma Grubu Temsilcisi Dr. Mustafa Uysal, çalıştayda İznikin 100 yıllık geleceğini planladıklarını söyledi.
     İlçenin sürekli kalkınması için yol haritası oluşturulması adına düzenlenen çalıştayın çok önemli olduğunu belirten Uysal, Bursanın birçok ilçesinde çalıştay gerçekleştiriyoruz. İznik, Bursa için oldukça büyük bir öneme sahip. Bu çalıştay ile çeşitli analizler yaparak İznikin mevcut durumunu tespit edeceğiz dedi.
     İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz da şehrin yaşam kalitesini geliştirmek amacıyla yapılacak her türlü çalışmaya açık olduklarını söyledi.
     Çalıştayın İznikin gelişmesi ve öncü olması için önemli bir adım olduğunu ifade eden Eryılmaz, çalıştaydan çıkacak fikirler ile ilçe için bir yol haritası oluşturulacağını anlattı.
     Katılımcılar çalıştayın ilk bölümünde, uzman eğitmenler eşliğinde iki çalışma grubuna ayrılarak İznikin güçlü ve zayıf yönlerini, fırsatlarını ve tehditlerini belirledi. Gruplardan çıkan sonuçların değerlendirilmesinin ardından çalıştayın ikinci oturumunda da İznikle ilgili çeşitli projeler üzerinde çalışıldı. Çalıştayın son bölümünde ise ortaya çıkan proje ve fikirlerin tanıtımları yapıldı.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bursadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER