Bursanın yarım asırlık simgesi teleferik son

Bursanın yarım asırlık simgesi teleferik son seferini yaptı -Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: Şu an 4 bin 600 metre olan teleferik, yaklaşık 8 bin 500 metre mesafeye ulaşacak, turistler de Teferrüçten Oteller Bölgesindeki kayak pi


BURSA (A.A) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin, kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağa yeni teleferik projesi kapsamında, yarım asırdır kentin simgesi olan teleferik, son seferini yaptı.
     Bursada 1963ten beri hizmet veren eski teleferikle son yolculuğunu gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kadıyayla İstasyonunda yaptığı açıklamada, Bursanın tarihi bir güne daha şahitlik yaptığını söyledi.
     Altepe, Bursanın tarihi teleferiğinin, 50nci yılında olduğunu belirterek, Artık bugüne kadar Uludağa ulaşımda kullandığımız mevcut teleferiğin işletmesini durduruyoruz. Sistemin komple durdurulmasıyla dünyanın en uzun hatlı teleferiği olan yeni teleferik hattının inşaatı da yoğunlaşacak dedi.
     Teleferiğin Bursanın simgelerinden biri olduğuna dikkati çeken Altepe, Bursada 4 bin 500 metre hat uzunluğundaki teleferik, 1955te planlandı, 1957de çalışmalarına başlandı, 1963te de hizmet vermeye başladı. Bursa, o dönemden bu yana teleferiğiyle anıldı diye konuştu.
     Altepe, teleferiğin artık mevcut yükü kaldırmadığını, Uludağa çıkmak isteyenlerin uzun kuyruklarda beklemek zorunda kaldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Uludağ, krater göllerinden şelalelerine kadar pek çok güzelliği barındıran yeryüzünün cennet köşelerindedir. Bursanın sahip olduğu bu zenginliğin yaz kış kullanılmasını istiyoruz. Kara yolunda yol genişletmeye izin verilmedi. Yeni teleferik hattının kullanılmasıyla kara yolu daha az tercih edilecek. Bizler de turistlerin yazın da kışın da teleferikle Uludağa ulaşımını kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Şu an 4 bin 600 metre olan teleferik, yaklaşık 8 bin 500 metre mesafeye ulaşacak, turistler de Teferrüçten Oteller Bölgesindeki kayak pistine kadar teleferikle gidebilecek.
     Yaz aylarında daha çok Arap turistlerin Uludağa ulaşımda tercih ettiği teleferiğin, yeni sistemle yaz kış kullanılabileceğini belirten Altepe, 8er kişilik 175 gondol tipi kabinin yolcu potansiyelini, yaklaşık 12 katına çıkaracağını ve kısa sürede Uludağ Oteller Bölgesine ulaşımın sağlanacağını kaydetti.
    
     -Uludağa 22 dakikalık yolculuk-
    
     Bursaya gelen ve kent merkezinde konaklayan turistlerin yeni sistemle Uludağa 22 dakikada ulaşabileceğini dile getiren Altepe, şu bilgileri verdi:
     Mevcut hattı Sarıalana kadar temmuz başına yetiştirmeyi hedefliyoruz. 9 ay sürmesi planlanan çalışmalar kapsamında, İtalyan Laitner firmasının teleferik direklerini yaptığı sistemde, kabinler de Fransada hazırlanıyor. Uludağın panoromik manzarası eşliğinde kısa zamanda güzel ve zevkli bir yolculuk sunacak olan yeni teleferik hattı, Bursaya değer katacak ve kentimizin ekonomisine de güç kazandıracak.
     Altepe, mevcutların 1955 yapımı eski sistem kabinler olduğunu hatırlatarak, bu kabinlerin de mevcut teleferik idare binasıyla Teleferik Müzesi olarak Bursaya kazandırılacağını ve ziyarete açılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursanın yarım asırlık simgesi teleferik son Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER