Bursa, Hollanda Utrecht Turizm Fuarında iz

Bursa, Hollanda Utrecht Turizm Fuarında iz bıraktı


BURSA (A.A) - Bursa Valiliği, 150 ülkeden bin 500 kadar kuruluşun stant açtığı 42. Uluslararası Hollanda Utrecht Turizm Fuarında kenti tanıttı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Hollandanın Utrecht kentinde 8-13 Ocak arasında düzenlenen ve Türkiyenin 750 metrekarelik alanda 40 katılımcı kuruluş tarafından temsil edildiği fuarda, bu yıl ilk kez Bursa Valiliği de yerini aldı.
     Kentin doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mirası ile termal kapasitesi, kış turizmindeki gücü ve sağlık turizmindeki potansiyeline yönelik özel yayınların ziyaretçilere dağıtıldığı stant, çok sayıda özel konuk ağırladı.
     Hollanda Kraliçesi Beatrix Wilhelmina Armgard tarafından Türkiye ve Hollandadaki çalışmalarından dolayı kraliyet nişanıyla ödüllendirilen Bülent Türker, Bursa standıyla yakından ilgilenirken, Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, düzenlediği basın toplantısında kentteki turizm yatırımlarına dikkati çekti.
     Vali Şahabettin Harputun özel önem verdiği projelerle Bursanın, turizmin tüm dallarında iddialı bir şehir konumuna geldiğini belirten Ercoşkun, şunları kaydetti:
     Her alanda önemli gelişmeler gösteren Bursa, 7 bini termal olmak üzere 18 bini aşan yatak kapasitesi ve yeni otelleriyle, 3ü uluslararası akredite belgesine sahip 40 hastanesiyle, termal kaynaklarıyla, doğal ve kültürel mirasıyla artık dünyanın dikkatini çeken bir şehir konumuna geldi. Bursa, termal turizm ile birlikte üçüncü yaş ve sağlık turizminde Avrupanın rahatlıkla ulaşabileceği bir kent. Bursa sahip olduğu doğal ve tarihi mirasıyla da bu alanda önemli avantajlara sahip. Bursa, sadece Avrupa değil, dünyanın her yerinden rahatlıkla ulaşılabilen bir kent konumunda. Bu çerçevede Hollanda pazarının termal, üçüncü yaş ve sağlık ile kış turizmine yönelik taleplerini fazlasıyla karşılayabilecek güçteyiz.
     Ercoşkun, 6 günde 140 bine yakın ziyaretçisi olan fuarda, Hollandada faaliyet gösteren önemli tur operatörleriyle de bir araya geldi.
     Başta Corendon Group ve New Holland gibi önemli tur operatörlerinin yetkilileriyle görüşen Ercoşkun, Hollanda, İspanya, ABD, Almanya, İngiltere, Kanada, Rusya, İrlanda ve Mısır gibi ülkelerin stantlarını ziyaret ederek, buradaki görevlilerle bilgi alışverişinde bulundu.
     Öte yandan fuara katılan Bursa Valiliği için Hollandada yaşayan Türkler, sürpriz bir gösteri hazırladı. Türk gençler, Bursa Valiliği şerefine harmandalı oynadı. Folklor gösterisini yüzlerce ziyaretçinin yanı sıra diğer ülkelerin stant görevlileri de ilgiyle izledi.
     Valilik Basın Danışmanı İbrahim Öge ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtım Birliği Yazı İşleri Müdürü Zeki Beyhanın görev aldığı Bursa Standında konuklara ikram edilen kestane şekeri ise fuarın en çok konuşulan Türk lezzeti oldu.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bursa, Hollanda Utrecht Turizm Fuarında iz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER