Bursa, ATM Dubai Fuarında ilgi odağı

Bursa, ATM Dubai Fuarında ilgi odağı oldu


BURSA (A.A) - Bursa, Ortadoğunun en büyük fuarı olan Arabian Travel Market (ATM) Dubai Fuarında ilgi odağı oldu.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, her yıl çok sayıda Arap turisti ağırlayan Bursa, Ortadoğunun en büyük turizm fuarlarından olan ATM Dubai Fuarında ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. 20 bin metre karelik alan üzerine kurulan fuarda, Türkiye, 600 metre karelik stant alanıyla yer alırken, Bursa doğal güzellikleri ile Arap ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
     Bursa Valiliği Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği öncülüğünde hazırlanan Bursa standında, Uludağ ve termal kaynaklar başta olmak üzere, kentin tarihi ve kültürel mekanları tanıtıldı. Fuara, Bursadan Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun ile sektör temsilcileri katıldı.
     Ercoşkun, fuarda ziyaretçilerin ilgisinden memnun olduklarını vurgulayarak, Arap turistler Bursayı zaten yakından tanıyor. Özellikle kısa süre önce gerçekleştirdiğimiz I. Türk-Arap Turizm Buluşması, Bursanın Arap turizm potansiyelini artırması yönünden çok önemli bir adım olmuştur. Fuarda da aynı ilgiyi görmek bizleri çok mutlu etti. Bu fuarla Arap turist sayısını daha da artırmayı ve turizm talebini çok daha yükseklere taşımayı hedefliyoruz ifadelerini kullandı.
     Türkiyenin 600 metre karelik stant alanı ile Dubai Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından temsil edildiği fuara, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) ve Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliğide (TUROB) katıldı.
     (UMT-DOĞ)
<< Önceki Haber Bursa, ATM Dubai Fuarında ilgi odağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER