Bursa Büyükşehir Belediyesinden eğitime okul desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesinden eğitime okul desteği -Bursa Büyükşehir Belediyesinin Yıldırıma yaptıracağı 8 derslikli okulun protokolü, Bursa Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı


BURSA (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin Yıldırım ilçesine yaptıracağı 8 derslikli okulun protokolü, Bursa Valiliğinde düzenlenen törenle imzalandı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar arasında imzalanan protokole göre Yıldırım Belediyesinin temin ettiği arsa üzerine Büyükşehir Belediyesi tarafından okul yaptırılacak.
     Altepe, eğitim şartlarının çok daha iyi olması ve gençlerin daha iyi yetişmesi için yoğun çaba gösterdiklerini ifade etti. Eğitim konusunda her zaman için Valiliğin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yanında olduklarını belirten Altepe, Millet Mahallesinde yaptırılacak dersliklerin bölgenin ihtiyacına büyük ölçüde cevap vereceğini anlattı.
     Yıldırımdaki eksikliklerin giderilmesi noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak sıkıntıları çözmek için yoğun çaba gösterdiklerini vurgulayan Altepe, Onun için eğitim konusunda atılacak her adıma özel bir önem veriyoruz. İnşallah Millet Mahallesinin eksiklikleri en kısa zamanda giderilecek. Halkımız ve Bursamız için hayırlı uğurlu olsun dedi.
     Vali Harput ise Bursanın 30 hatta 24 kişilik dersliklere ulaşmasında ciddi açıklarının olduğunu vurguladı. Özel firmaların, devletin, özel idarelerin ve belediyelerin katkılarıyla açıkları kapatmaya çalıştıklarını dile getiren Harput, Büyükşehir Belediyesinin eğitimin her kademesinde arsa temini, spor salonları ve sosyal tesislerle kente sahip çıktığını ifade ederek, Arsasını Yıldırım Belediyesinin tedarik ettiği Millet Mahallesinde çok ihtiyaç duyulan bir yere, geçici olarak Büyükşehir Belediyemiz 8 derslikli prefabrike okul yaparak armağan edecek. Bu maksatla protokolü imzalıyoruz. Yapılacak okulun şehrimize ve ülkemize hayırlı olmasını, gelecek adına buradan çok iyi insanların yetişmesini diliyorum diye konuştu.
     Konuşmaların ardından okulun yapımına dair protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Bursa Büyükşehir Belediyesinden eğitime okul desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER