Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Yıldırım

Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesi arasında bir işbirliği


BURSA (A.A) - Bursa Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü ile Yıldırım Belediyesi arasında bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre, Denetimli Serbestlik Yasasından yararlanan mahkumlar Yıldırım Belediyesinin sosyal imkanlarından ücretsiz faydalanıp havuz, sinema ve tiyatro gibi sosyal etkinliklerine katılabilecek.
     Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü binasında, protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Bursa Başsavcı Vekili Nurettin Canata, suçla mücadelede ve suça karışmış kişilerin rehabilitasyonunda diğer kamu kurumu ve sivil toplum kuruluşlarının bu sürece dahil edilmesi çalışmaları kapsamında böyle bir projeyi geliştirdiklerini bildirdi.
     Denetim Serbestlik Yasası kapsamında tahliye olan 3 bin 604 kişinin işbirliği protokolünden faydalanabileceğini dile getiren Canata, mahkumların Yıldırım Belediyesinin düzenlediği meslek edindirme kurslarından ücretsiz yararlanabileceklerini belirtti. Canata, Bundan sonra denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan hükümlülerin eşleri ve çocukları ile gösterimde olan tiyatro oyunlarını ücretsiz izleyebilecekler. İhtiyacı olanlar Yıldırım Belediyesine ait olan Sevgi Marketten yararlanacak, cazibe merkezindeki tünel akvaryumu gezme imkanına sahip olacaklardır dedi.
     Kalacak yeri olmayan hükümlülerin de Kimsesizler Konağı ve aşevinden ücretsiz olarak barınma ve yemek imkanından yararlanacağını belirten Canata, Bundan sonra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından uygun görülen hükümlüler Yıldırım Belediyesine ait yüzme havuzları ve halı sahalardan belirli gün ve saatlerde ücretsiz olarak yararlanacaklardır. Ayrıca yine belediye tarafından kültürel geziler için mahkumlara araç tahsisi yapılacaktır diye konuştu.
     Canata, Bursada cezaevinden şartla salıverilen hükümlü sayısının bin 90, tedavi ve denetimli serbestlik kararı verilen yetişkin hükümlü sayısının bin 738, çocuk hükümlü sayısının da 200 olduğunu açıkladı. Denetimli serbestlik kararı verilen bin 938 hükümlünün büyük bir bölümünün uyuşturucu tedavisi gördüğüne dikkati çeken Canata, Tahliye olan hükümlülerin en çok iş bulma sıkıntısı yaşadığını biliyoruz. Kamu kurumlarıyla imzaladığımız protokolle yükümlülerimizin iş bulmalarına da imkan sağlıyoruz dedi.
     Yıldırım Belediyesinin talep etmesi halinde belediye bünyesinde hükümlülerin kamu yararına çalışabileceklerini belirten Canata, protokolün yılda en az bir kez taraflar arasında eş güdümlü olarak değerlendirileceğini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından Canata ve beraberindekiler, protokol kapsamında açılan ebru sanat atölyesini gezdi. Açılış kurdelesin kesen Başsavcı Vekili Canata, isteyen mahkumların kursa katılarak ebru eğitimi de alabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Yıldırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER