Bursa Şehir Tiyatrosu, Osmancık oyunuyla sezonu

Bursa Şehir Tiyatrosu, Osmancık oyunuyla sezonu açacak -Oyunun prömiyeri, 30 Kasımda Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek


BURSA (A.A) - Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, perdelerini, Türk edebiyatının usta kalemlerinden Tarık Buğranın Osmancık oyunuyla açacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, son hazırlıkları yapılan ve Osman Gazinin tarih sahnesine çıkışını, Osmanlı Devletinin kuruluşunu konu alan Osmancık oyununun prömiyeri, 30 Kasım Cuma günü saat 20.00de Tayyare Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.
     Mustafa Sekmenin yönetmenliğinde sahnelenen oyunla Bursalıların yine bir klasiği izleme şansı bulacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Enver Karakoç, Şehir Tiyatrosunun bu sezonda da iddialı bir yapımla sanatseverlerin karşısına çıkacağını belirtti.
     Oyunun her hafta perşembe ve cuma günleri saat 20.00de, cumartesi günleri de saat 14.00te Tayyare Kültür Merkezinde sahneleneceğini ifade eden Karakoç, Şehir Tiyatrosunun başarılı bir sezon geçireceğine inandığını ifade ederek, Bursalı sanatseverleri Şehir Tiyatrosunun oyunlarını izlemeye davet etti.
    
     -Osmancık, Bursa için önemli bir eser-
    
     Yönetmen Mustafa Sekmen ise usta yazar Tarık Buğranın romanından tiyatroya uyarlanan Osmancıkı Bursada Osmanlı Devletinin kurulduğu tarihi kentte sahnelemenin heyecanını duyduğunu anlattı.
     Sekmen, modern Türk Tiyatrosunda tarihsel oyunların sahnelenme durumunun azlığına değinerek, Osmanlı tarihini anlatan çok az sayıdaki oyundan biri de Osmancıktır. Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun bu oyunu oynamayı seçmesi bu bakımdan çok önemlidir. Bursanın konumu ve tarihi bakımından da önem taşıyan Osmancık, Şehir Tiyatrosunun profesyonel ekibiyle seyirciyle buluşacak. Bizler oyunun hazırlık sürecinde keyifle çalıştık, Bursalı tiyatroseverlerin de oyunu keyifle izleyeceğini umuyoruz diye konuştu.
     Şehir Tiyatrosunun sahneleyeceği oyunun dekor ve kostümleri Akın Tezer Tunalı, ışık tasarımı Zeynel Işık ve müzikleri ise Murat Gedikli imzasını taşıyor.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bursa Şehir Tiyatrosu, Osmancık oyunuyla sezonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER