Bursagaz Genel Müdürü Tola:

Bursagaz Genel Müdürü Tola: -İş sürekliliği, şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlaması adına son derece önemli bir yaklaşımdır


BURSA (A.A) - Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola, iş sürekliliğinin, şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlaması adına son derece önemli bir yaklaşım olduğunu belirtti.
     Bursagaz ile BSI Güney Avrupa Bölge Müdürlüğü arasında ISO 22301 Sosyal Güvenlik ve İş Sürekliliği Yönetim Sistemi ve ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikasyon sözleşmeleri imzalandı.
     Tola, imza törenindeki konuşmasında, 7nci sertifikaları için önemli bir adım attıklarını ve 2013 içerisinde sertifikasyonu tamamlamak için gerekli çalışmalara başladıklarını ifade etti.
     Sektörde yine bir ilki gerçekleştiriyor olmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Tola, her üst düzey yönetici gibi kendisinin de şirketin iş süreçlerinin tüm riskler dikkate alınarak kontrol ve garanti altında olduğunun bilinmesinin büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve ISO 22301 uygulamalarının bunun için destekleyici bir unsur olduğunu bildirdi.
     İş etki analizleri sonuçlarının Bursagaz stratejilerinde önemli bir yer teşkil ettiğini ve ISO 22301 standardı yardımıyla iş süreçlerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını vurgulayan Tola, İş sürekliliği, şirketlerin sürdürülebilirliklerini sağlaması adına son derece önemli bir yaklaşımdır. Her sene yeni bir sertifikasyon projesi ile ön plana çıkan Bursagaz, yaklaşık 9 yıldır hayata geçirdiği uygulamaların taçlandırılmasını sağlamaktadır dedi.
     BSI Güney Avrupa Bölge Müdürü Luigi Brusamolino da bilgi güvenliğinin bir ihtiyacın ötesinde ve beklentilerin üzerinde bir uygulama olduğunu bildirdi.
     İş sürekliliği konusunda şirketlerin bu alandaki çalışmalardan genelde kaçındığını kaydeden Brusamolino, Bursagaz, bu anlamda hem dünya hem de Türkiye enerji dağıtım sektörüne örnek teşkil edecek son derece önemli bir adım attı. Bursagazda iş sürekliliğine ilişkin uygulamalar mevcut diye konuştu.
     Törenin ardından Tola ve Brosamolino, Bursagazın iş sürekliliği çalışmalarının önemli bir parçasını oluşturan şebeke kontrol, yönetim merkezi, çağrı merkezi ve data center birimlerinde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Vedat Yücebaş
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Bursagaz Genel Müdürü Tola: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER