Bursalı sanayicilerin Cumhurbaşkanı Gülü ziyareti

Bursalı sanayicilerin Cumhurbaşkanı Gülü ziyareti -DOSABSİAD Başkanı Yedikardeş: Tamamen pozitif, geleceğe yönelik çok olumlu bir görüşme oldu


BURSA (A.A) - Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İşadamları Derneği (DOSABSİAD) Başkanı Selim Yedikardeş, Bursadaki 10 iş adamıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Güle yaptıkları ziyarette birçok konunun görüşüldüğü belirterek, Tamamen pozitif, geleceğe yönelik çok olumlu bir görüşme oldu dedi.
     Yedikardeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beraberindeki sanayici ve iş adamlarından oluşan heyetle, dün, Cumhurbaşkanı Gülü, Çankaya Köşkündeki makamında ziyaret ettiklerini söyledi.
     Ziyaretin Bursada toplam 10 bin 300 kişiye istihdam sağlayan, geçen yıl 2 milyar 500 milyon dolar ihracat yapan 10 iş adamıyla gerçekleştirildiğini dile getiren Yedikardeş, Güle, Bursa ve Türkiye sanayisinin durumunu arz etmeye çalıştıklarını anlattı.
     Yedikardeş, ziyaretin tamamen pozitif enerjiyle gerçekleştirildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bursadaki 13 OSBnin girişimiyle oluşturulan BOSBİR Enerji A.Şnin, Konyanın Karapınar ilçesindeki kömür havzasında, 1,5 milyar dolarlık enerji santrali yatırım planları var. Bu konuda kendisine bilgi verdik. Şirketin başkanı da bizimle birlikteydi. Bu, dışa bağımlılığımızı azaltacak yerli kaynaklarımız olan kömürden enerji üretilmesine yönelik önemli bir çalışma. Sanayicinin enerji maliyetlerinin düşürülmesi adına önem taşıyor. Bu proje sayesinde Bursa OSBleri, dış ticaret açığına, 4 yılda 3 milyar 200 milyon dolarlık destek verecek. Açığın kapatılmasında önemli rol üstlenecek. Diğerleri de bu şekilde destek verirse rakam 10-15 milyar dolarlara çıkacak.
     Bursanın sanayide, üretimde nereden nereye geldiğini, nasıl aşama kaydettiğini, istikrarın sanayiciye nasıl olumlu yansıdığını da konuştuklarını vurgulayan Yedikardeş, İzmir-İstanbul Otoyolunun önemini, turizmde önemli bir atılım olacak Dağyenice Projesini değerlendirdik. Bursadaki üniversiteler başta olmak üzere eğitim konusunu, turizmi, kentsel geri dönüşümü görüştük. Özellikle kentsel dönüşüme ilişkin Bursaya özel yasa çıkarılması gerektiğinden bahsettik. Tamamen pozitif, geleceğe yönelik çok olumlu bir görüşme oldu diye konuştu.
     (ZAK-DOĞ)
<< Önceki Haber Bursalı sanayicilerin Cumhurbaşkanı Gülü ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER