Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniyede düzenlenen törenlerle anıldı


ADANA (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniyede anma töreni düzenlendi.
     Adanada Atatürk Parkındaki Atatürk Anıtında düzenlenen törene, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Tümen Komutanı Tümgeneral Sezai Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, siyasi partilerin temsilcileri, askeri erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve diğer ilgililerin katıldı.
     Vali Çoş, Tümgeneral Bostancı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, bazı milletvekilleri, TBMMde grubu bulunan partilerin il başkanlıkları ile diğer siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri anıta çelenk sundu. ABD Adana Konsolosu John Espinoza da anıta çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu.
     Anıta çelenklerinin bırakılmasının ardından, Atatürkün ebediyete intikal ettiği saat 09.05te siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Yağmur altında yapılan törende bazı izci öğrenciler de anıtta saygı nöbeti tuttu. Bir grup CHPli genç ise slogan atıp, ardından arkasında Yas tutmayacağız Mustafa Kemal olacağız yazılı olan Atatürkün Gençliğe Hitabesini dağıttı.
     Tören nedeniyle alanda yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.
    
     -Mersin-
    
     Mersinde, Vali Hasan Basri Güzeloğlunun Atatürk Anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Mersin Kültür Merkezinde devam eden törende, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, şiirler ve sevdiği türkülerle anıldı.
     Törene, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ve Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Hatay-
    
     Hataydaki anma töreni, Antakya Cumhuriyet Meydanında Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Hasan Polat ve Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaşın Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı.
     Atatürkün ebediyete intikal ettiği saat 09.05te siren sesleriyle birlikte saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra anıt şeref defterini imzalayan Vali Lekesiz, mesajında Aziz Atam, aramızdan ayrılışınızın 74. yıl dönümü münasebetiyle yüreğimizden hiç eksilmeyen eşsiz, sevginiz ve sizin gibi büyük bir lidere sahip olmanın verdiği gururla bir kez daha huzurunuzdayız. Kısa hayatınıza sığdırdığınız büyük başarılarınızla Türk milletinin gönlünde taht kurdunuz. Tüm dünya milletlerine örnek olan azim ve kararlılığınızla tüm güçlükleri aşarak milletimize özgürlüğü armağan ettiniz ifadelerine yer verdi.
     Törene, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     -Osmaniye-
    
     Osmaniyede valilik eski binası bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Belediye Başkanı Kadir Kara, askeri erkan, gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğrenciler ve diğer ilgililerin katılımıyla saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.
     Vali Cerrahın şeref defterini imzalamasının ardından Cebelibereket Kültür Merkezinde devam eden anma programında Atatürk konulu resim ve fotoğraf sergisi gezildi.
     Atatürkün sevdiği türkülerin seslendirildiği programda, Anılarla Atatürk Oratoryosu sahnelendi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER