Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Atatürkün vefatının 74üncü yılı dolayısıyla Ege Üniversitesi Rektörlüğünce anma programı düzenledi


İZMİR (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün ebediyete intikalinin 74. yılı dolayısıyla Ege Üniversitesi Rektörlüğünce anma programı düzenledi.
     Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen anma programını, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Garnizon ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ile İzmir milletvekilleri, resmi kurum yöneticileri, meslek odaları temsilcileri ve öğrenciler izledi.
     Atatürk ve Okuma Tutkusu adlı belgesel gösterimiyle başlayan anma programında, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz bir konuşma yaptı.
     Anma törenlerinin tek amacının 74 yıl önce hayatını kaybetmiş bir siyasi lideri hatırlamak olmadığını ifade eden Yılmaz, Atatürk, fikirleri ve gerçekleştirdikleriyle dünyamızın, ülkemizin daha yaşanılır bir hale gelmesini sağlayan, zamanının ötesine ulaşan mesajları taşıyan bir köprüdür aynı zamanda. Günümüzde yaşanan çeşitli sorunların çözümlerini bulmak, onu daha iyi tanıyıp anlamakla mümkün olacaktır dedi.
     Yılmaz, Büyük Önder Atatürkün herkesin Atatürkü olduğunu da dile getirerek, Köylünün de şehirlinin de üniversitelinin de işçinin de laikin de dindarın da Atatürküdür. Şimdi bırakalım da Atatürkü herkes sevsin. Buna hepimizin her zamankinden fazla ihtiyacı var. O, bu şekilde bizi birleştiren büyük bir değer, bugünü daha anlamlı kılan örnek bir lider ve geleceğimizin de rehberi olsun ifadelerini kullandı.
     Prof. Dr. Candeğer Yılmazın konuşmasının ardından EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarının Ataya Nefeslenişler adlı dinletisi sunuldu.
     Emekli öğretim üyesi Dr. Eren Akçiçekin Atatürk, Bilim ve Teknoloji konulu konferansından sonra EÜ Devlet Türk Musikisi Konservatuvarının Sarı Zeybek adlı danslı anlatımı sahnelendi.
     Kurtuluş Savaşının canlandırıldığı gösterinin ikinci bölümünde öğretim üyesi Abdurrahman Karademir, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün bir baloda zeybek oynadığı sahneleri canlandırdı.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER