Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -CÜde anma programı düzenlendi


SİVAS (A.A) - Cumhuriyet Üniversitesinde (CÜ) Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.
     Program, Eğitim Fakültesi önünde Ataya Saygı yürüyüşüyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kültür Merkezinde Atatürkün hayatını anlatan Saat Kaç adlı belgesel gösterildi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Erkul, burada yaptığı konuşmada, Türk Milleti için 10 Kasımın bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile yaşayacak olan Büyük Atatürkü anma ve düşüncelerini anlama günü olduğunu belirtti. Erkul, Ulu Önderi anarken üzerinde durulması gereken asıl noktanın onun En büyük eserim dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkeleri ve Cumhuriyetin kazanımları olması gerektiğini aktardı.
     Erkul, şunları kaydetti:
     Türkiye Cumhuriyetinin her bireyi Atatürkü anlamayı ve eserlerini yaşatmayı içselleştirmeli ve bu yolda gerekli mücadeleyi vermeli. Sevgili gençler bu konuda en büyük görevin sizlere düştüğünü unutmayınız.
     Konuşmanın ardından, CÜ Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü öğrencileri tarafından, Atatürkün sevdiği şarkılar seslendirildi.
     Program, Kültür Merkezi önünde başlayan Atanın İzinde Koşusu ile davam etti. Koşuya, 100 üniversite öğrencisi katıldı. Yağmur altında gerçekleşen koşuda, erkeklerde Emin Tan, kadınlarda Suna Kılıç, engelli kategorisinde ise Oğuz Akkuş birinci oldu.
     Program, koşuda dereceye giren öğrencilere madalyalarının verilmesiyle son buldu.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER