Büyük Önder Atatürkü anıyoruz

Büyük Önder Atatürkü anıyoruz -Göksun ve Türkoğlunda anma programı düzenlendi


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla Göksun ve Türkoğlu ilçesinde tören düzenlendi.
     Göksun Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen tören kapsamında, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05te sirenlerin çalınmasıyla başlayan saygı duruşuna, yolda yürüyen vatandaşlar da katıldı. Sirenin çalındığı sırada trafik akışı da bir süre durdu. Göksun Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen anma programında konuşan Okul Müdürü Halil Kılınç, Atatürkün en büyük idealinin, Türk ulusunun en medeni ve refah seviyesi yüksek bir millet olarak varlığını sürdürmesi olduğunu belirtti.
     Program, öğrenciler tarafından okunan şiir, Atatürk orotoryosu ve Atatürkün sevdiği türkülerin seslendirilmesiyle sona erdi.
    
     -Türkoğlundaki anma programı
    
     Atatürk Meydanındaki törende, Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Saat 09.05te sirenlerin çalınmasıyla başlayan saygı duruşuna, yolda yürüyen vatandaşlar da katıldı.
     Daha sonra Türkoğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma programına geçildi. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmayı yapan Emrullah Yıldız, Atatürkün barışsever ve tüm ulusların mutluluğunu isteyen bir lider olduğunu ifade etti.
     Program, öğrencilerin Atatürk konulu şiir ve kompozisyon okumasıyla sona erdi.
     Anma programına, Kaymakam Tuncay Akkoyun, Garnizon Komutanı Kıdemli Başçavuş Ahmet Ziya Çelik, Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, Cumhuriyet Savcısı Fatih Akçay, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kara ile diğer ilgililer katıldı.
    
     Muhabir: İzzet Mazı-Nurettin Dal
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyük Önder Atatürkü anıyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER