Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Konya, Aksaray ve Karamanda düzenlenen törenle kutlandı


KONYA (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Konya, Karaman ve Aksarayda düzenlenen törenle kutlandı.
     Atatürk Anıtındaki tören Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürekin Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından, Vali Doğan, valilik binasında bayram tebriklerini kabul etti.
     Doğan, burada yaptığı açıklamada, Zafer Bayramını yaklaşık 1 asırlık zaman geçmesine rağmen, her yıl yeniden idrak etmenin önemli bir sebebinin olduğunu vurguladı.
     Türkiyenin, jeopolitik konumu itibarıyla daima çeşitli ve önemli problemlerin yaşanabileceği bir bölgede olduğunu anlatan Doğan, şunları kaydetti:
     Her yeni yetişen neslin, İstiklal Harbinin ruhuyla tanıştırılması gerekir. Bu anlamda 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlanıyor. Böylece gençlerimize geçmişe dair bir hatırlatma yapılıyor, hem de şimdiki gücümüze ilişkin küçük bir tanıtım yapılmış oluyor.
    
     -Aksaray-
    
     Aksarayda, Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan törende İstiklal Marşı okundu ve saygı duruşunda bulunuldu.
     Jandarma Asayiş Şube Müdürü Binbaşı Ali Yürek, burada yaptığı konuşmada, 30 Ağustos tarihinin Türk milletini tarih sahnesinden silmek ve öz yurdu Anadoludan atmak isteyen düşmana hak ettiği dersin verildiği şanlı bir zafer günü olduğunu söyledi.
     Askeri sahada kazanılan zaferi, iç ve dış zaferlerin izlediğini, Atatürk liderliğinde modern Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunu anlatan Yürek, Türk milletinin birliğine vatanın bölünmez bütünlüğüne, devletin bağımsızlığına yönelecek her türlü teşebbüsü dün babalarımız ve dedelerimizin yaptığı gibi 90 yıl sonra bugün bizlerde yok etmeye, bu uğurda seve seve canımızı vermeye hazır olduğumuzu aynı ruh ve inançla haykırıyoruz diye konuştu.
     Şiirlerin okunması ve folklor gösterisinin ardından tören geçişiyle sona eren kutlama programı sonrası Aksaray Valisi Selami Altınok, Jandarma Komutan Vekili Binbaşı Hakan Eşitgen, Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta valilik binasında tebrikleri kabul etti.
    
     -Karaman-
    
     30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtında düzenlenen törende Vali Murat Koca, Karaman İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz, Karaman Belediye Başkan Vekili Yakup Çoşğun Atatürk Anıtına çelenk sundu. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından Vali Koca, İl Jandarma Komutanı Boz ve Belediye Başkan Vekili Coşğun törene katılanları selamlayarak bayramlarını kutladı.
     Buradaki kutlamalar tören geçidiyle sona erdi.
     Daha sonra Vali Koca, valilikte tebrikleri kabul etti.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Adem Koçak / Mehmet Çetin / Metin Bolat
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER