Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kocaelide tören düzenlendi


KOCAELİ (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kocaelide tören düzenlendi.
     Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Muharebe Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muharrem Yavaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk bıraktı.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Vali Topaca, makamında tebrikleri kabul etti.
     Vali Ercan Topaca, Tümgeneral Muharrem Yavaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, daha sonra Şehit Rafet Karaca Bulvarı Doğu Kışla Parkındaki tören alanında askeri ciple vatandaşları selamladı.
    
     -Şanlı bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağız-
    
     Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanlığında görevli Kurmay Albay Orhan Aksoy, törende yaptığı konuşmada, Vatanımızı ve aziz milletimizi düşman istilasından kurtaran, özgürlük ve bağımsızlığına kavuşturan büyük zaferimizin yıl dönümüne, onu sonsuzluğa kadar götürecek bir azim ve inancın mutluluğu içinde ulaştık dedi.
     Aksoy, zaferin yüce Türk milleti ve kahraman ordusunun tarihe altın harflerle yazdığı bir destan olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu zafer, Türk milletinin her türlü yokluk ve zorluk içinde dahi çok büyük başarılar elde edebileceğini dünyaya gösteren, Türk milletinin özgürlük ve bağımsızlığına olan inancının eseridir. Ebedi Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürkün önderliğinde 3 yıl süren İstiklal Savaşının en anlamlı zaferi, kahraman ordumuz ve bağımsızlık umudunu hiç kaybetmeyen asil milletimizin şanlı tarihimize sundukları müstesna bir armağandır.
     30 Ağustos, Türk milletinin yüz yıllar boyunca hürriyet ve bağımsızlığını ölümden üstün tuttuğunu dünyaya ilan ettiği gündür. Bizlere emanet edilen bu mübarek toprakları ve şanlı bayrağımızı sonsuza dek koruyup, daima en yükseklerde dalgalandıracağız.
     Tören, askeri araçların geçişiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Tahir Turan Eroğlu
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER