Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kahta ve Gölbaşında tören düzenlendi


ADIYAMAN (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Kahta ve Gölbaşı ilçesinde tören düzenlendi.
     Tören kapsamında Kahta Kaymakamlık binası önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
     Daha sonra Kaymakamlık makamında Kaymakam Metin Esen, Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı ve Garnizon Komutanı Kıdemli Yüzbaşı İnanç Başaran, tebrikleri kabul etti.
     Programda daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu, Jandarma Astsubay Mehmet Okur, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
     Yetkililer daha sonra Kaymakam Esen tarafından Öğretmenevinde verilen resepsiyona katıldı.
    
     -Gölbaşındaki kutlamalar
    
     Gölbaşı ilçesine ise Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.
     Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Toker, anıta çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından yaptığı konuşmada, bugünün Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazanılan ve yüce Türk milleti ile kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü tüm dünyaya gösterdiği 30 Ağustos Zafer Bayramının 90. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.
     26 Ağustosta başlayan ve 30 Ağustosta eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarının kurtarıldığını dile getiren Toker, bu sayede Türk milletinin hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuştuğunu kaydetti.
     Törene Kaymakam Ali Edip Budan, Belediye Başkanı Yusuf Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Halil Demir, daire amirleri ve müdürler katıldı.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu-Emin Tezerdi
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER