Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -CHP İl Başkanı Görgöz: -Bizler, düşmanın haksızca ve alçakça işgaline dur diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan vatanımızı bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bir milletiz


AFYONKARAHİSAR (A.A) - CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türk milletinin, düşmanın haksızca ve alçakça işgaline dur diyen ve kanının son damlasını akıtmadan vatanını bırakmayacağını dünyaya ispatlayan bir millet olduğunu söyledi.
     Görgöz, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Kocatepe Anıtı önünde yaptığı açıklamada, Sakarya Meydan Muharebesinden sonra, büyük bir taarruzla düşmanı tamamen yok etme kararı alındığını hatırlatarak, 1922 yılının ağustos ayına kadar ordunun ihtiyaçlarının hızla tamamlandığını kaydetti.
     Atatürkün Başkomutanlığını yaptığı ordunun 26 Ağustos 1922de düşmana karşı saldırıya geçtiğini anlatan Görgöz, şöyle konuştu:
     Bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirilmiştir. 30 Ağustosta düşman çember içine alınmıştır. Bu savaş Gazi Mustafa Kemalin Başkomutanlığında yapıldığı için, Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak adlandırılmıştır. Büyük Taarruzun başarıyla sonuçlanmasından sonra, 9 Eylül 1922de İzmir düşman işgalinden kurtarılmıştır. Bizler, düşmanın haksızca ve alçakça işgaline dur diyen ve kanımızın son damlasını akıtmadan vatanımızı bırakmayacağımızı dünyaya ispatlayan bir milletiz. Bu büyük zaferi, her yıl 30 Ağustosta bayram yaparak kutluyoruz. Bu savaş aynı zamanda, emperyalistlere ve onların işbirlikçilerine karşı kazanılmış ilk ve tek bağımsızlık savaşıdır. Bundan dolayı tüm dünyada baskı ve zulüm altında yaşayan halklara da örnek olmuştur.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER