Büyük Zaferin 90. yıl dönümü

Büyük Zaferin 90. yıl dönümü -30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü nedeniyle Erzincanda tören düzenlendi


ERZİNCAN (A.A) - 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Erzincanda törenlerle kutlandı.
     Bu kapsamda, Belediye önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Valilik makamında tebrikler kabul edildi. Kutlamalar, Ordu Caddesindeki törenle sürdü.
     Protokol üyelerinin halkı selamlamasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Muharebe Kurmay Binbaşı Ali Efe yaptı.
     Efe, Türk ulusunun hiçbir güç karşısında boyun eğmeyeceğini bilen Ulu Önder Atatürkün, milletin bağrından çıkan kahraman Türk ordusu ile birlikte harp tarihine altın harflerle yazılan eşsiz bir zafer kazandığını belirterek, şunları kaydetti:
     Türk ulusunun şanlı tarihinde bir dönüm noktası olan bu zafer tüm yaşam alanları ve hepsinden önemlisi bağımsızlığı, özgürlüğü yok edilmek istenen milletimizin erkek, kadın, genç, yaşlı tüm fertleriyle birlikte verdiği var oluş mücadelesinin en büyük destanıdır. Bu zaferle Türk ordusu milletiyle beraber dünyaya Türkün gücünün ne demek olduğunu bir kez daha kanıtlamış, Türk milleti kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiştir. Tüm safhaları büyük bir özenle planlanan bu zafer daha büyük hedeflere yürümek için gerekli olan ilk kıvılcım olmuştur. Büyük Türk ulusu bu eşsiz zaferle birlikte sarsılmaz azmi, yüksek iradesi ve vatanseverliğiyle neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiş, yeni ve sağlam esaslar üzerinde yükselecek Türkiye Cumhuriyetinin temeline de ilk harcı koymuştur.
     Konuşmanın ardından resmi geçit töreni yapıldı.
     Törenlere Erzincan Valisi Selman Yenigün, AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tayfun Özden, Erzincan Belediye Başkan Vekili Osman Terzioğlu, askeri ve mülki erkân ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Yakup Bakar
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Büyük Zaferin 90. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER