Büyükçekmecede kursiyerlerden Türk el sanatları sergisi

Büyükçekmecede kursiyerlerden Türk el sanatları sergisi


İSTANBUL (A.A) - Büyükçekmece Belediyesi Halk Akademisi Plastik Sanatlar Atölyesi kursiyerlerinin Türk el sanatlarından oluşan sergisi açıldı.
     Büyükçekmece Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kursiyerlerin mezuniyet töreni ve sergi açılışı Kervansarayda gerçekleştirildi.
     Açılışı gerçekleştiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, sergide emeği geçen tüm eğitmenleri ve kursiyerleri kutladı.
     Akgün, Büyükçekmece ilçesinin kültürel gelişmişliğine dikkati çekerek, "Bu eserleri ortaya çıkarmak için büyük maharet ve emek gerekiyor. Bu eserleri meydana getiren ve sergileyen bütün kursiyerleri, hocaları tebrik ediyorum. El emeği, göz nuru olan bu eserlere günümüzde maalesef ki çok değer verilmiyor. Bizler, üstümüze düşen görevi yaparak gelecek nesilleri sanattan ve kültürümüzden uzak tutmayacağız" şeklinde konuştu.
     Konuşmasının ardından, hat üzerine resim, kara kalem, çini, tezhip, ahşap sanatı gibi unutulmaya yüz tutmuş Türk el sanatlarından oluşan sergiyi gezen Akgün, eğitmen hocalara teşekkür sertifikalarını vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.
    
     Muhabir: Lale Bildirici
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Büyükçekmecede kursiyerlerden Türk el sanatları sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER