Büyükşehirden gençlere 5 yıldızlı tesis

Büyükşehirden gençlere 5 yıldızlı tesis


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesinin 300 öğrenci kapasiteli Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi, yeni eğitim öğretim yılına yetiştirilmeye çalışılıyor. Yüzde 85 oranında tamamlanan tesisin eylül ayında teslim edilmesi hedefleniyor.
     Antalya Büyükşehir Belediyesinin Gülveren Mahallesi Hürriyet Caddesinde 1 Haziran 2011 tarihinde temelini attığı Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisinin inşaatı devam ediyor. Üniversite öğrencilerine yönelik gençlik kültür merkezi olarak inşa edilen tesis, yüzde 85 oranında tamamlandı. Elektrik, havalandırma tesisatı ve bağlantıları biten tesisin dış cephe kaplamaları yapılıyor. Tesisin ihaledeki teslim tarihi olan Haziran 2013ten 9 ay önce Eylül 2012de Büyükşehir Belediyesine teslim edilmesi ve öğrenci kabulüne başlanması hedefleniyor.
     Akdeniz Üniversitesi Yerleşkesine yakınlığıyla dikkati çeken Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi, Antalyadaki önemli bir açığı kapatacak. Şehir dışından gelen sosyoekonomik yoksunluk içindeki üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacının da karşılanacağı Gençlik Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisi, 150 erkek, 150 kız olmak üzere toplam 300 öğrenci kapasiteli olacak. 4 bin 767 metrekarelik alana yapılan tesis, 8 bin 200 metrekare kapalı inşaat alanına sahip olacak.
     Özellikle üniversite öğrencilerinin her türlü ihtiyacının karşılanabileceği şekilde planlanan tesiste, gençler için çeşitli kültürel ve sosyal faaliyetler gerçekleştirilecek, bireysel danışmanlık hizmetleri verilecek. Tesiste çok amaçlı salon, çamaşırhane, pastane, yemekhane, kantin, revir, televizyon odaları, internet odaları, kütüphane, etüt odaları ile sığınak bulunacak.
     Misafir öğrencilerin konaklayabileceği 2 kişilik odaların tuvalet ve banyosu içinde olacak. Odalarda yatak, çalışma masası, gardırop yer alacak. Tesiste, engelli öğrencilerin rahat kullanımına yönelik engelli odaları da bulunacak.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehirden gençlere 5 yıldızlı tesis Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER