Büyükşehir 6 yılda 250 bin öğrenciye

Büyükşehir 6 yılda 250 bin öğrenciye kent kart verdi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, Kocaeli genelindeki toplu taşıma araçlarında ulaşım indiriminden yararlanmak isteyen öğrencilere 2006 yılından itibaren yaklaşık 250 bin Öğrenci Kentkartı verdiği bildirildi.
     Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre 2012-2013 eğitim-öğretim yılında da devam eden Kentkart hizmeti kapsamında Kocaeli Üniversitesine yeni gelen 15 bin öğrenci ile ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine günde bin 350 adet Kentkart basımı yapılıyor.
     Büyükşehir Belediyesi, 2012-2013 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte öğrencilik hayatına yeni başlayanlar ve Kocaeli Üniversitesine gelen yeni öğrencilere Kentkart vermeye devam ediyor. Bu kapsamda 07 Eylül - 22 Eylül dönemini kapsayan 15 günlük süreç içerisinde 18 bine yakın kart, hak sahiplerine teslim edildi.
     Yeni öğrenci Kentkartı almak isteyen öğrencilerin, Kocaeli Fuar içi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve Gebze Büyükşehir Hizmet binasına gerekli belgelerle başvurması gerektiği belirtilirken, 2006 yılından itibaren 250 bin öğrenciye Kentkart verildiği kaydedildi.
     Bu arada, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi yemekhanesinde de yeni Kentkart verilmesi amacıyla 15 Ekime kadar hizmet verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Büyükşehir 6 yılda 250 bin öğrenciye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER