Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın Kumlucada

Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın Kumlucada -Başkan Akaydın: -Ben en önemli anketin sandık olduğuna inanıyorum. Halkımız, yurttaşlarımız, AKPye sandıkta en iyi cevabı verecektir


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, en önemli anketin sandık olduğuna inandığını dile getirerek, Halkımız, yurttaşlarımız, AKPye sandıkta en iyi cevabı verecektir dedi.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını CHP Kumluca Teşkilatı girişinde, İlçe Başkanı Arif Kocacık, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çetinkaya, belediye meclisi üyeleri ve partililer karşıladı. İlçe teşkilatında partililere seslenen Akaydın, yeni Büyükşehir Yasasına ve uygulama şekline karşı olduklarını söyledi. Büyükşehir Yasasının Anayasaya da aykırı olduğunu savunan Başkan Akaydın, bu konuda Anayasa Mahkemesine yasanın iptali için başvuru olduğunu hatırlattı.
     Büyükşehir Yasasının altında siyasi hesaplar olduğunu iddia eden Akaydın, şöyle konuştu:
     Büyükşehir Yasası çıkarılırken, AKP tarafından bazı siyasi hesaplar yapıldı. Bunlar neydi- AKP kırsal alanda güçlü oya sahip, kentlerde ise CHP güçlü oya sahip. AKP, Büyükşehir Yasası ile kırsalı ve kentleri bir araya getirerek bazı kazanamadığı belediye başkanlıklarını kazanmak istiyor. Bu belediyelerden bazıları CHPli olan Antalya, Eskişehir, MHPli olan Osmaniye ve Balıkesir gibi belediyeler. Ancak bu yasanın bir tehlikeli yanı daha var. Bu da Van, Diyarbakır ve Hakkari belediyeleri. Ancak biz bu yasaya hazırız. Her şekilde AKPnin bu siyasi oyununa gelmeden, seçimlerde daha fazla güçlenerek bu belediyeleri yine sizlerin desteğiyle kazanacağımızı ümit ediyoruz.
     Girdi maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle çiftçilerin para kazanamadıklarını, köylülerin ise 2B Yasası nedeniyle zor durumda kaldığını savunan Akaydın, bunun sonucunda AK Partinin, yerel seçimlerde oy kaybedeceğini öne sürdü.
     Yapılan bazı anketlerle AK Partinin oy oranlarının açıklandığını belirten Akaydın, Biz de anket yaptırıyoruz. AKP maalesef düşüşte. Ben en önemli anketin sandık olduğuna inanıyorum. Halkımız, yurttaşlarımız, AKPye sandıkta en iyi cevabı verecektir. Benim sizlerden isteğim, 19 Mayıs 1919 harekatı gibi bir harekat yaparak, yeniden dirilişe geçmenizdir. Çünkü Türkiye elden gidiyor, gelecekte bu günleri mumla arayacağız dedi.
    
     -Beykonaka asfalt sözü-
    
     Başkan Akaydın ve beraberindekiler daha sonra Beykonak Belediyesini ziyaret etti. Belediye Başkanı Recep Turan ile bir süre görüşen Akaydın, beldenin en önemli sorununun yol sorunu olduğunu söyledi. Akaydın, sorumluluk sahalarında olmamasına rağmen, yolun asfaltlanması için çalışma yapacaklarını açıkladı.
     Beykonak Belediye Başkanı Recep Turan da Beykonak yolunun 28 Ocakta İller Bankasından kendilerine teslim edildiğini, ancak bazı yasal prosedürler nedeniyle yolun asfaltlamasının yapılamadığını anlattı. Başkan Akaydının yolun asfaltlanması için verdiği sözden mutluluk duyduklarını dile getiren Turan, Eğer böyle bir yardımda bulunurlarsa bizler, bu yolu kullanan halkımız çok mutlu oluruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Çakmak
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın Kumlucada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER