Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -4 iftar çadırında ramazan boyunca yaklaşık 100 bin kişiye iftar verdik


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, 4 iftar çadırında ramazan boyunca yaklaşık 100 bin kişiye iftar verdiklerini belirtti.
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, ramazan ayı boyunca lüks iftar sofralarından uzak durduğunu belirten Güzelbey, iftar çadırlarında hayırsever iş adamlarının yardımlarıyla her gün vatandaşlara iftar verdiklerini belirtti.
     Üniversitenin karşısındaki iftar çadırının en çok talep gören nokta olduğunu ifade eden Güzelbey, Bu çadırımız, üniversite ve hastanenin yanında olması nedeniyle öğrencilerin ve hasta yakınlarının gösterdikleri ilgiyle en yoğun iftar çadırı oldu. Tabii buraya sadece iftar açmak için gelenler olmadı, değişik hava teneffüs etmek isteyen vatandaşlarımız iftar çadırımızda orucunu açtı dedi.
     Güzelbey, ramazan ayını mümkün olduğu kadar iftar çadırlarında veya buna benzer yerlerde geçirdiğini, lüks davetlere gitmediğini belirterek, bunun da herkese örnek olmasını istediğini kaydetti.
     Ramazan geldiği zaman insanların birbirlerini ağırladığını aktaran Güzelbey, Bir gün orada bir gün burada olmanın bir mantığı yok. Ben bunun çok doğru olmadığını düşünüyorum. İftar ve yemek vermek isteyenler buyursun çadırlara gelsinler, bu güzel ortamı teneffüs etsinler ifadelerini kaydetti.
     İftardan hemen sonra kentin iki değişik bölgesinde Geleneksel Ramazan Şenlikleri adıyla eğlenceler düzenlediklerini dile getiren Güzelbey, bu etkinliklere de günlük ortalama 15 bin civarında vatandaşın katıldığını aktardı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER