Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Gaziantep son 10 yılda elde ettiği kültürel başarı ile tam bir kültür kenti oldu


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Gaziantepin son 10 yılda elde ettiği başarı ile tam bir kültür kenti olduğunu bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Güzelbey, TRT FMde Gezdim, Gördüm, Sevdim adlı programa konuk oldu. Güzelbey, burada yaptığı konuşmada, kültür etkinliklerinin başında dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesinin geldiğini belirtti.
     30 bin metre kare alan üzerinde kurulu müzenin dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğradığını vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Son dönemlerde Gaziantepte müze atağı başladı. Kentin bütün özelliklerini yansıtan Bayazhan Kent Müzesi, Mutfak Sanatları Müzesi, Cem Eserler Müzesinin yanı sıra kale etrafındaki tarihi mekanlar önemli turizm değerlerimizdir. Bu açıdan Gaziantep son 10 yılda elde ettiği başarı ile tam bir kültür kenti oldu.
     Kültür ve sanatın yanında kentin yemek kültürünü de ihmal etmediklerini belirten Güzelbey, Sadece 42 çeşit patlıcan yemeği Gaziantep yemek kültürünün zenginliğini ortaya koymaktadır. Bunların yanında iktisadi alanda da son dönemlerde büyük atılım sağlandı. Şehrimiz, 5 organize sanayi bölgesi, 170 ülkeye ihracatı, yıllık 6 milyar dolarlık ihracatı ile Türkiyenin önemli sanayi, ticaret ve ihracat merkezlerinden biridir. ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER