Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey:

Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Alleben göletinin sadece 7 bin 469 metre karelik bölümü Zirve Üniversitesine kiralanmıştır


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Alleben göletinin yalnızca 7 bin 469 metre karesinin Zirve Üniversitesine kiralandığını bildirdi.
     Güzelbey, yaptığı yazılı açıklamada, Alleben göletinin tamamının Zirve Üniversitesine kiralandığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.
     Kamuoyuda oluşturulmaya çalışılan yanlış algıya açıklık getirmek istediğini vurgulayan Güzelbey, Gaziantep Büyükşehir Meclisinin 15 Şubat 2013 tarihli ikinci bileşiminde Alleben göletinin 7 bin 469 metre karelik bölümü Zirve Üniversitesine tahsis edilmiştir. Ancak, bu tahsis bazı çevreler tarafından bilerek ya da bilmeyerek yanlış yorumlanmıştır ifadelerini kullandı.
     Alleben göletine daha önce DSİ tarafından taşkın önleme projesi olarak başlatıldığına işaret eden Güzelbey, şunları kaydetti:
     Gölet, Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan sonra şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlayacak bir proje haline getirildi ve bataklık olmaktan kurtarıldı. Burada, şehrimize büyük bir vizyonel getiri sağlayacak su oyunları, yüzme havuzu, plaj, ses ve ışık oyunları, lokanta, günü birlik dinlenme alanları, bungalov evler, karavan kampı gibi projelerin yapılmakta. Malum olduğu üzere Gaziantepte bir devlet, iki de vakıf üniversitesi olmak üzere 3 üniversite bulunmaktadır. Vakıf Üniversitelerinden Zirve Üniversitesi Denizcilik Bölümünü açmış ve Gaziantep gibi denizi olmayan bir kentte deniz kaptanı yetiştirmeye başlamıştır.
     Zirve Üniversitesi belediyemize müracaat ederek Alleben göletine bir iskele yaparak oraya öğrencilerinin eğitimine katkı sağlayacak küçük bir gemi yerleştirmek ve bunun yanı sıra dalış eğitimleri vermek, su altı kurtarma çalışmaları yapmak için de eleman yetiştireceğini bize ifade etmiştir. Üniversitenin bu talebinin şehrimize bir güzellik katacağı da herkesin malumudur. Boş duran bir göletin içerisinde bir geminin yüzmüş olması şehrimize inanılmaz bir güzellik katacaktır.
     Toplam alanı 1 milyon metre kareden fazla olan göletin yalnız 7 bin 469 metresini tahsis ettiklerini aktaran Güzelbey, göletin tamamı Zirve Üniversitesine verildi diye göstermenin büyük bir yalan olduğunu aktardı.
     Güzelbey, Her seçim döneminde olan bu tür karalama kampanyaları maalesef bu yıl erken başlamış bulunmaktadır. Bu yalanlara balıklamaya atlamaya hazır olan eski bir milletvekilinin de yine sahneye çıktığını üzülerek görmekteyiz. Bundan önce halktan yedikleri şamarın bir benzerini yine yiyecekler ve yalanları ortaya çıkacak görüşlerine yer verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER