Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan:

Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: -Bizim birinci önceliğimiz altyapıydı ve bu sorunu çözdük


MERSİN (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, birinci önceliklerinin altyapı olduğunu ve bu sorunu çözdüklerini bildirdi.
     Özcan, yazılı açıklamasında, 10 yıl önce alt yapısı hazırlanmış ve geniş caddeler ile bulvarların açılarak oturuma hazır hale getirildiği Kuzey Mersinin, bugün hak ettiği ilgiyle karşılaştığını belirtti.
     Doğu-batı istikametinde sıkışmış olan Mersini, kuzeyde yeni yerleşim bölgeleri açarak genişletmek düşüncesinde olduklarını ifade eden Özcan, Bu düşüncemi hayata geçirdim ve o bölgede 35 metre genişliğinde bulvarlar açarak, altyapılarını tamamladık. Ayrıca yine bu bölgeden geçen 3. Çevre Yolunu da hizmete sunarak, hem bu bölgeye ulaşımı kolaylaştırdık, hem de GMK ve Okan Merzeci Bulvarlarındaki trafik yoğunluğunu azalttık ifadelerine yer verdi.
     13 yıl boyunca Mersine birçok önemli proje kazandırdıklarını ancak Kuzey Mersin Projesinin, Mersinin geleceğine yapılan en önemli yatırımlardan birisi olduğunu dile getiren Özcan, şöyle devam etti:
     Bu proje kapsamında üniversite yolu başta olmak üzere o bölgeye olan ilgiye paralel olarak yeni yol çalışmalarımız da devam etmektedir. Üniversite yolunu tamamlayarak hizmete sunduk. Ayrıca yeni stadyum yolu ile diğer spor tesislerinin yol çalışması da Kipanın kuzeyinde tüm hızıyla devam etmektedir. Kentin kuzeyine yaptığımız büyük maliyetli ancak yerinde yatırımlarla, Mersinin yerleşim alanını genişlettik. Şu anda birçok vatandaşımız evlerini satarak, bu bölgede yapılan yeni binalara taşınmaktadır.
     Özcan, Kuzey Mersin Projesinin, kentsel dönüşüme çok güzel bir örnek olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Bu bölgede müteahhitler ruhsat almak için aylarca sıra beklemek durumunda kalıyorlar. Kentin atıl durumda olan bir bölgesini, kent yaşamına katmış olmanın haklı gururunu yaşamaktayız. Belediyecilik anlayışımız göz boyamak olmadı. Bazı kesimlerin belediyecilik anlamında Ankara, Kayseri ve Konyadaki peyzaj çalışmalarını örnek gösteriyor. Bizim birinci önceliğimiz altyapıydı ve bu sorunu çözdük. Kaldı ki peyzaj alanında da sadece sahilde yaptığımız 10 kilometrelik çalışma başlı başına bir eser. Ankara, Kayseri ve Konya gibi şehirlerde 1 saat aşırı yağış olduğu zaman kent sular içinde kalıyor. Mersinde ise böyle bir sorun 10 yıldır yaşanmamaktadır. Bizim belediyecilik anlayışımız ve önceliğimiz göz boyamak değil, sorunlara kalıcı çözüm üretmektir.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Başkanı Özcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER