Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması

Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması -Konak Belediye Başkanı Tartan: 75 milyonu doğrudan ilgilendiren bu yasanın hem anayasal, hem de uluslararası hukuk açısından ciddi sakıncaları var


İZMİR (A.A) - Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, TBMM Genel Kurulunda, 13 İlde Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının yasalaşmasına ilişkin, 75 milyonu doğrudan ilgilendiren bu yasanın hem anayasal, hem de uluslararası hukuk açısından ciddi sakıncaları var dedi.
     Tartan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli alanlarda yaşanan gelişmelerin, yerel yönetimlerde bazı değişiklikler yapılması gerekliliğini beraberinde getirdiğini belirtti.
     Kanun ile kentlerin yönetiminde ciddi değişimler yaşanacağını vurgulayan Tartan, Ancak bütünşehir yasası halka iyi anlatılmadı. Ne olduğu bilinmiyor. Bu yüzden de ciddi sakıncalar yaratacak diye konuştu.
     Büyükşehir Belediye Kanunu ile yaşam biçimi, sistem, iletişim ve etkileşimde değişimlerin öngörüldüğünü anlatan Tartan, şöyle konuştu:
     Doğrusu, şimdiden bu yasayı halkın tartışmasına açmak. Siyasi partiler bölge ve kentlerde bu konuda açıklayıcı toplantılar gerçekleştirmeli. 6 ay ya da bir yıllık bir süredir bu. Sonrasında da halkın oyuna gidilir. Yani referandum yapılır. Halk desteklerse yasa çıkar. 75 milyonu doğrudan ilgilendiren bu yasanın hem anayasal, hem de uluslararası hukuk açısından ciddi sakıncaları var. Dünyada ekonomi ve siyaset yerelleşiyor. Bizde ise denetimi az, güçlü, dediğim dedik yöneticiler getiriliyor. Beldeler kalkıyor, bugün Türkiyenin 7inci, 8inci illeri konumundaki büyük ilçeler bile etkisizleştiriliyor. İller ve bütünşehir belediyeleri arasında kopuk ve ayrışık bir yapıda hizmet öngörülüyor. Zaman varken yanlıştan dönülmeli.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısının yasalaşması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER